Βάδη-Βυρτεμβέργη: Πρώτη περιοχή με δείκτη 400 – Ρεκόρ απωλειών

Από την αρχή της πανδημίας, το Κρατικό Γραφείο Υγείας δεν είχε ποτέ πριν αναφέρει τόσους θανάτους με το Covid-19 σε μια μέρα όσο τώρα.

Η Κρατική Υπηρεσία Υγείας (LGA) ανέφερε 132 νέους θανάτους σχετικούς με τον κορωνοϊό το βράδυ της Δευτέρας. Αν και ο αριθμός είναι πάντα ελαφρώς υψηλότερος στις αρχές της εβδομάδας, η ημερήσια τιμή δεν ήταν ποτέ τόσο υψηλή από την έναρξη της πανδημίας στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Συνολικά 4.100 άτομα στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης έχουν πλέον πεθάνει λόγω της λοίμωξης με τον κορωνοϊό.

Επιπλέον, σύμφωνα με το LGA, υπήρξαν 2.241 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της λοίμωξης, περίπου 70 περισσότερα από ό,τι τη Δευτέρα πριν από μια εβδομάδα. Συνολικά 214.454 άτομα στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης έχουν προσβληθεί από τον ιό από την έναρξη της πανδημίας.

Ο δείκτης επίπτωσης επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους αυξήθηκε ελάχιστα σε εθνικό επίπεδο σε 207,8 (Κυριακή: 207,7). Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 152.198 άτομα έχουν αναρρώσει.

Σύμφωνα με στοιχεία από το μητρώο εντατικής θεραπείας, επί του παρόντος υπάρχουν 602 ασθενείς σε εντατική περίθαλψη. Συνολικά, επί του παρόντος υπάρχουν κατειλημμένα 2.069 κρεβάτια εντατικής θεραπείας από 2.415 λειτουργικά κρεβάτια (85,67 τοις εκατό).

Καμία από τις 44 αστικές και αγροτικές περιοχές στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης δεν μπορεί να έχει επίπτωση μικρότερη από 100.

Η περιοχή Neckar-Odenwald, η περιφέρεια Calw και οι πόλεις Heilbronn και Pforzheim έχουν επίσης πολλά κρούσματα. Έτσι ο δείκτη επίπτωσης στις περιοχές αυτές είναι μεγαλύτερος του 300.

Με την περιοχή του Rottweil, μια περιοχή ακόμα άγγιξε τον δείκτη του 400. Την Παρασκευή, η περιοχή κατέγραψε 299,5 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε μια εβδομάδα – μέχρι τη Δευτέρα αυτή η τιμή είχε αυξηθεί στα 399,6.

Έχουμε σημαντικό αριθμό μολύνσεων στα γηροκομεία της περιοχής“, δήλωσε την Τρίτη ο διοικητής της περιοχής Wolf-Rüdiger Michel. Σε περίπου τα μισά από τα 20 γηροκομεία στην περιοχή, πολλοί κάτοικοι και υπάλληλοι μολύνθηκαν με τον ιό. “Ο ιός έχει φτάσει στο μέσο του πληθυσμού“, δήλωσε ο Michel. Η περιοχή του Rottweil έχει 140.000 κατοίκους.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.