Βάδη-Βυρτεμβέργη: Σκληρό lockdown χωρίς υπηρεσία παραλαβής

Οι λεπτομέρειες για το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης συντονίζονται για τους τελευταίους κανονισμούς που ξεκίνησαν σήμερα.

Εν τω μεταξύ, η κρατική κυβέρνηση υποστηρίζει δημόσια ότι δεν θα υπάρχει υπηρεσία παραλαβής στο λιανικό εμπόριο για ιδιώτες.

Η υπουργός Οικονομικών Nicole Hoffmeister-Kraut (CDU) και ο υπουργός Υγείας Manfred Lucha (Πράσινοι) διαφώνησαν ανοιχτά για ένα ζήτημα:

Συγκεκριμένα, του κατά πόσον θα πρέπει να επιτρέπεται η συλλογή αγαθών σε καταστήματα λιανικής κατά τη διάρκεια του lockdown.

Στην πραγματικότητα, λίγο πριν από τη συνέντευξη τύπου, η κρατική κυβέρνηση είχε συμφωνήσει στην απαγόρευση των λεγόμενων υπηρεσιών “Click and Collect”, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα κέντρα της πόλης. Η υπουργός Οικονομικών δεν συμφώνησε με αυτό.

“Τουλάχιστον σε μικρές πόλεις στις επαρχίες θα μπορούσατε να επιτρέψετε την παραλαβή εμπορευμάτων”, έτσι η στάση της. “Θα μπορούσατε να το οργανώσετε με χρόνους παραλαβής, ώστε να μην δημιουργούνται μεγάλες ουρές “, είπε. “Αποκλείεται”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Manfred Lucha. “Το ψηφίσαμε.” Δεν έκανε καμία κίνηση για να κρύψει τη δυσαρέσκειά του.

Στο τέλος, ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε ακόμη και να πάρει τον λόγο. Η υπουργός τάσσεται υπέρ των δυνατοτήτων παραλαβής – όχι επειδή βρίσκεται στο CDU, αλλά επειδή εκπροσωπεί τα συμφέροντα των καταστημάτων.

Χρειάζεται σκληρό lockdown, υπογράμμισε ο Kretschmann. “Και γίνεται με τέτοιο τρόπο – ώστε να παραμένει σκληρό και να μην χαλαρώνει σε κάποια άλλα σημεία τώρα.”

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: Στουτγκάρδη: Ο Covid δημιουργεί νέους πελάτες για γιορτινά δέντρα

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.