Βάδη-Βυρτεμβέργη: Τα βήματα χαλάρωσης αναιρούνται

Τι θα συμβεί στα σχολεία στη Βάδη-Βυρτεμβέργη μετά το Πάσχα; Το κρατίδιο έχει τώρα ένα σχέδιο για αυτό – οι περισσότεροι μαθητές θα πρέπει να επιστρέψουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Δημοτικά σχολεία στη Βάδη-Βυρτεμβέργη μετά το Πάσχα αρχικά σε τηλεκπαίδευση

Λόγω του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων, το κρατίδιο Βάδη-Βυρτεμβέργη αναιρεί αρχικά τα βήματα χαλάρωσης και ανοίγματος στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε στη Στουτγάρδη ότι δεν θα υπάρχει δια ζώσης διδασκαλία, παρά μόνο εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τις 12 έως τις 16 Απριλίου.

Εάν είναι απαραίτητο, θα δημιουργηθεί φροντίδα έκτακτης ανάγκης για μαθητές έως και την 7η τάξη.

Από τις 19 Απριλίου, θα υπάρξει η εκ περιτροπής διδασκαλία για όλες τις τάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι το επιτρέπουν τα κρούσματα.

Ο λόγος είναι η ανησυχία ότι η μετάλλαξη του ιού εξαπλώνεται όλο και περισσότερο μέσω παιδιών και εφήβων.

Τα κέντρα ειδικής εκπαίδευσης και παροχής συμβουλών θα παραμείνουν ανοιχτά – ορισμένες από τις τελικές τάξεις θα δεχθούν επίσης δια ζώσης διδασκαλία.

Όποιος επιστρέψει στο σχολείο την εβδομάδα της 12ης Απριλίου δεν θα υποχρεούται να υποβληθεί ακόμη σε τεστ, αυτό παραμένει σε εθελοντική βάση.

Την εβδομάδα από τις 19 Απριλίου, όλες οι τάξεις θα πρέπει να επιστρέψουν στην εκ περιτροπής διδασκαλία.

Τότε θα πρέπει επίσης να διενεργείται υποχρεωτική τεστ σε όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στην διά ζώσης διδασκαλία.

Κατά τη διάρκεια μίας πρώτης συνομιλίας με ενώσεις εκπαιδευτικών τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Winfried Kretschmann παρουσίασε αρχικά τα σχέδιά του για όλα τα παιδιά και τους νέους να επιστρέψουν στα σχολεία μετά το Πάσχα.

Όλοι οι εκπρόσωποι μαθητών, γονέων και δασκάλων συμφώνησαν ότι μπορεί να γίνει εκ περιτροπής διδασκαλία μόνο εάν ο αριθμός των νέων μολύνσεων κυμαίνεται μεταξύ 50 και 100 ανά 100.000 κατοίκους σε μία εβδομάδα.

Εάν ο δείκτης επίπτωσης είναι υψηλότερος, τα σχολεία θα πρέπει να κλείσουν και να προσφέρεται εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Αυτό αντιστοιχεί στις συστάσεις του Robert Koch Institut.

Η κυβέρνηση, από την άλλη πλευρά, είχε λάβει τη θέση ότι τα σχολεία σε hotspots θα έπρεπε να κλείσουν μόνο με επταήμερο δείκτη επίπτωσης άνω του 200.

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, πολλά παιδιά και νέοι δεν έχουν πάει σχολείο από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Τα δημοτικά σχολεία είχαν αρχίσει ξανά με την εκ περιτροπής διδασκαλία στα μέσα Φεβρουαρίου και από τότε κάποιες από τις τελικές τάξεις επέστρεψαν στα σχολεία.

Τα δημοτικά σχολεία λειτουργούν τακτικά από τις 15 Μαρτίου. Η πέμπτη και η έκτη τάξη έχουν μεν επιστρέψει, αλλά υπό μορφή εκ περιτροπής διδασκαλίας.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.