Βάδη-Βυρτεμβέργη: Τι ισχύει για σχολεία, επαφές και καταστήματα λιανικής

Βάδη-Βυρτεμβέργη – Η κυβέρνηση στη Στουτγάρδη εφαρμόζει το “Ομοσπονδιακό Φρένο Έκτακτης Ανάγκης” από τη Δευτέρα (19 Απριλίου) και προσάρμοσε αντίστοιχα και τον δικό της κανονισμό.

Αυστηρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού θα εφαρμοστούν από σήμερα Δευτέρα στο κρατίδιο Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Αυτό σημαίνει ότι οι αποφάσεις του λεγόμενου “Ομοσπονδιακού Φρένου Έκτακτης Ανάγκης” για περιοχές με υψηλά κρούσματα άνω των 100 ή 200 ανά 100.000 κατοίκους θα εφαρμοστούν, προτού επιτευχθεί τελικά μια συμφωνία στο Bundestag και στο Bundesrat.

Υπενθύμιση: Οι κανονισμοί που έχουν εγκριθεί πρέπει να εφαρμοστούν μόλις μια πόλη ή μια περιφέρεια εμφανίσει κρούσματα άνω των 100 ανά 100.000 κατοίκους για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Στα σχολεία και στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας, επιβάλλεται πρόσθετη σύσφιξη όταν ο δείκτης επίπτωσης είναι πάνω από 200.

Αλλά τι σημαίνουν όλα αυτά για τους επιμέρους τομείς της ζωής;

Αυτή η λίστα θα σας δώσει μια γενική εικόνα για το τι είναι και πότε δυνατό και τι δεν επιτρέπεται.

Τα μέτρα για δείκτη επίπτωσης άνω του 100

Περιορισμοί επαφής: Ένα νοικοκυριό μπορεί να συναντηθεί με ένα άλλο άτομο που δεν ανήκει στο ίδιο νοικοκυριό. Τα παιδιά έως και 14 ετών δεν υπολογίζονται.

Το φρένο έκτακτης ανάγκης απενεργοποιείται εάν ο δείκτης επίπτωσης είναι κάτω από 100 για πέντε συνεχόμενες ημέρες. Οι χαλαρώσεις τίθενται σε ισχύ την επόμενη μέρα.

Περιορισμοί εξόδου: Τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας για την εκάστοτε περιοχή από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ.

Η διαμονή έξω από το διαμέρισμα ή το σπίτι επιτρέπεται μόνο για σημαντικούς λόγους: Άσκηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων και σκοπούς εκπαίδευσης. Χρήση ιατρικών και κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Συνοδευτικά άτομα που χρειάζονται υποστήριξη και ανήλικοι, δικαιώματα επιμέλειας και επικοινωνίας.

Συνοδεία σε θανάτους και ανθρώπους σε απειλητικές για τη ζωή συνθήκες. Ενέργειες για τη φροντίδα των ζώων, π.χ. περπάτημα ή τάισμα.

Παρακολούθηση θρησκευτικών λειτουργιών. Παρακολούθηση συνεδριάσεων σύμφωνα με το άρθρο 8 του συντάγματος.

Το φρένο έκτακτης ανάγκης απενεργοποιείται εάν ο δείκτης επίπτωσης είναι κάτω από 100 για πέντε συνεχόμενες ημέρες.

Οι χαλαρώσεις τίθενται σε ισχύ την επόμενη μέρα.

Εκπαίδευση και φροντίδα: Στα σχολεία, η εκ περιτροπής διδασκαλία και η απαίτηση τεστ ανεξαρτήτως δείκτη για μαθητές και καθηγητές σε διά ζώσης διδασκαλία είναι γενική υποχρέωση. Το υποχρεωτικό τεστ ισχύει επίσης για επισκέψεις σε επείγουσα φύλαξη (Notbetreuung).

Λιανικό εμπόριο: Το λιανικό εμπόριο δεν επιτρέπεται πλέον να προσφέρει “Click & Meet”, αλλά “Click & Collect” και οι υπηρεσίες παράδοσης εξακολουθούν να είναι δυνατές.

Τα καταστήματα δομικού υλικού πρέπει να κλείσουν, τα φυτώρια παραμένουν ανοιχτά.

Αθλητισμός: Επιτρέπονται ανέπαφα ατομικά αθλήματα σε αθλητικές εγκαταστάσεις εξωτερικού ή εσωτερικού χώρου, για ζευγάρια ή με μέλη του νοικοκυριού.

Ατομικά αθλήματα σε εκτεταμένες εγκαταστάσεις όπως π.χ. γκολφ εξακολουθούν να επιτρέπονται.

Πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες: Μουσεία, γκαλερί, μνημεία, ζωολογικοί και βοτανικοί κήποι και γραφεία στοιχημάτων θα είναι κλειστά για το κοινό.

Τα μέτρα για δείκτη επίπτωσης άνω του 200

Εκπαίδευση και υποστήριξη: Εξ αποστάσεως διδασκαλία και όχι διά ζώσης διδασκαλία στα ακόλουθα ιδρύματα:

Σχολεία κάθε βαθμίδας, επαγγελματικά σχολεία, πανεπιστήμια, εξωσχολικά ιδρύματα για εκπαίδευση ενηλίκων και παρόμοια ιδρύματα, σχολές τέχνης και μουσικής.

Εξαιρέσεις: Φύλαξη έκτακτης ανάγκης έως και την 7η τάξη, τελικές βαθμίδες και κέντρα εκπαίδευσης και παροχής συμβουλών για άτομα με ειδικές ανάγκες (G και K).

Επιτρέπεται μόνο φύλαξη έκτακτης ανάγκης σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.

Το φρένο έκτακτης ανάγκης απενεργοποιείται εάν ο δείκτης επίπτωσης είναι κάτω από 200 για πέντε συνεχόμενες ημέρες. Οι χαλαρώσεις τίθενται σε ισχύ την επόμενη μέρα.

Αυτές οι χαλαρώσεις βρίσκονται στον νέο κανονισμό

Περιορισμοί επαφής: Χαλάρωση από συχνότητα κάτω των 35 για πέντε συνεχόμενες ημέρες: Είναι δυνατές συναντήσεις έως δέκα ατόμων από το πολύ τρία νοικοκυριά.

Τα παιδιά έως και 14 ετών δεν υπολογίζονται.

Εκπαίδευση και φροντίδα: Χαλάρωση από έναν δείκτη επίπτωσης κάτω του 50 για πέντε συνεχόμενες ημέρες:

Τα σχολεία τέχνης και μουσικής μπορούν να προσφέρουν ατομικά μαθήματα και μαθήματα για ομάδες με έως και πέντε παιδιά έως 14 ετών.

Η επίσκεψη σε βιβλιοθήκες και αρχεία επιτρέπεται χωρίς προηγούμενη εγγραφή και τεκμηρίωση στοιχείων επικοινωνίας.

Λιανικό εμπόριο: Χαλάρωση από έναν δείκτη επίπτωσης κάτω του 50 για πέντε συνεχόμενες ημέρες:

Ολόκληρο το λιανικό εμπόριο μπορεί να ανοίξει, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι ισχύουσες απαιτήσεις υγιεινής του διατάγματος και φοριούνται ιατρικές μάσκες.

Αθλητισμός: Χαλάρωση από έναν δείκτη επίπτωσης κάτω του 50 για πέντε συνεχόμενες ημέρες: Ανέπαφα αθλήματα σε εξωτερικούς χώρους και σε υπαίθριες εγκαταστάσεις με μέγιστο αριθμό 10 ατόμων.

Σε εσωτερικούς χώρους με έως 5 άτομα από όχι περισσότερα από 2 νοικοκυριά. Τα παιδιά έως και 14 ετών δεν υπολογίζονται.

Τα ζευγάρια που δεν ζουν μαζί υπολογίζονται ως ένα νοικοκυριό.

Πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες: Χαλάρωση από έναν δείκτη επίπτωσης κάτω του 50 για πέντε συνεχόμενες ημέρες:

Επιτρέπονται επισκέψεις σε μουσεία, γκαλερί, μνημεία, ζωολογικούς και βοτανικούς κήπους χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση και τεκμηρίωση των στοιχείων επικοινωνίας.

Σημείωση: Επί του παρόντος, 38 από τις 44 περιοχές στη Βάδη-Βυρτεμβέργη έχουν δείκτη επίπτωσης 7 ημερών πάνω από 100 – δέκα από αυτές ακόμη και πάνω από 200.

Στην πρώτη θέση είναι η περιφέρεια του Heilbronn (270,6) και η πόλη του Heilbronn (269,4). Τον χαμηλότερο δείκτη αυτή τη στιγμή έχει η πόλη του Φράιμπουργκ (70,1).

Η πόλη της Χαϊδελβέργης έχει επί του παρόντος δείκτη επίπτωσης 86,7.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.