Βάδη-Βυρτεμβέργη: Οι τράπεζες χορηγούν λιγότερα στεγαστικά δάνεια

Στο κρατίδιο των κατασκευαστών κατοικιών χορηγούνται λιγότερα δάνεια. Οι άνθρωποι γίνονται πιο προσεκτικοί όταν χτίζουν ή αγοράζουν σπίτι.

Η χορήγηση δανείων για ακίνητα από τα ταμιευτήρια της Βάδης-Βυρτεμβέργης μειώνεται έντονα λόγω του πληθωρισμού και της αύξησης των τιμών των κτιρίων.

Τον Σεπτέμβριο χορηγήθηκαν δάνεια ύψους σχεδόν 700 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 904 εκατομμυρίων ευρώ τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον Peter Schneider, πρόεδρο των ταμιευτηρίων.

Για σύγκριση: Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους χορηγήθηκαν δάνεια ύψους 1,19 δισ. ευρώ.

Ο κ. Schneider δήλωσε ότι στις αρχές του έτους υπήρξε εξαιρετικά μεγάλη ζήτηση για δάνεια ακίνητης περιουσίας λόγω των συχνών αναφορών σχετικά με την προσδοκία αύξησης των επιτοκίων.

“Έχουμε βιώσει ένα φαινόμενο έλξης προς τα εμπρός. Όλοι και όλες που είχαν κατά νου μια συγκεκριμένη χρηματοδότηση δανείου ήθελαν να εξασφαλίσουν τα χαμηλότερα δυνατά επιτόκια”.

Εν τω μεταξύ, ο δανεισμός στον τομέα των ακινήτων έχει ψυχρανθεί σημαντικά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει σταματήσει.

Συνολικά, τα 50 ταμιευτήρια της Βάδης-Βυρτεμβέργης είχαν στα βιβλία τους δάνεια συνολικού ύψους 160,4 δισεκατομμυρίων ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα δάνεια προς ιδιώτες (76,2 δισ. ευρώ) ισοσκελίζονται με τα δάνεια προς επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες (76,1 δισ. ευρώ).

Τα υπόλοιπα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ είναι δάνεια προς δήμους και άλλους φορείς.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.