Βάδη-Βυρτεμβέργη: Καθόλου χρήματα για σχολικούς υπολογιστές

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Βάδης-Βυρτεμβέργης εξακολουθεί να θεωρεί ότι είναι η σειρά των τοπικών αρχών να προμηθεύονται επιπλέον φορητούς υπολογιστές για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση του κρατιδίου δεν έχει προβλέψει χρήματα γι’ αυτό στο σχέδιο του διπλού προϋπολογισμού, αναφέρουν η “Stuttgarter Zeitung” και η “Stuttgarter Nachrichten”.

Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε τη Δευτέρα στη Στουτγάρδη ότι ο εξοπλισμός των σχολείων είναι ευθύνη των σχολικών αρχών.

“Γι’ αυτό δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν κονδύλια στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας για τη γενική προμήθεια ή τη συντήρηση συσκευών πληροφορικής”.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες συνομιλίες στο πλαίσιο της επιτροπής οικονομικών του κράτους και των δήμων.

Είναι σαφές ότι το ψηφιακό σύμφωνο για τα σχολεία και τα πρόσθετα προγράμματά του έχουν αυξήσει τις απαιτήσεις για αντικατάσταση, συντήρηση και υποστήριξη.

Σκληρή κριτική, εν τω μεταξύ, ασκήθηκε από την Ένωση Πόλεων της Βάδης-Βυρτεμβέργης. “Κανείς δεν μπορεί να περιμένει στα σοβαρά ότι ο ψηφιακός εξοπλισμός 133.000 εκπαιδευτικών, και επομένως περίπου το μισό προσωπικό του κράτους, θα γίνει έργο της δημοτικής σχολικής αρχής από το πουθενά και χωρίς καμία χρηματοδότηση”, δήλωσε στις εφημερίδες ο Norbert Brugger, επικεφαλής του τομέα εκπαίδευσης της κορυφαίας δημοτικής ένωσης.

Το κράτος πρέπει τώρα να αποφασίσει για το ψηφιακό σχολείο του μέλλοντος, και επομένως και για τον περαιτέρω εξοπλισμό των εκπαιδευτικών με ψηφιακά τερματικά και τη χρηματοδότησή τους, ζήτησε ο Brugger.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.