Βάδη Βυρτεμβέργη: Συνεχίζει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ

Ενώ η Βαυαρία και η Σαξονία-Άνχαλτ καταργούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα λεωφορεία και τα τρένα, η Βάδη Βυρτεμβέργη εμμένει προς το παρόν στην απαίτηση στις τοπικές μεταφορές. Ωστόσο, δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με την απόφαση της πολιτειακής κυβέρνησης..

Σε αντίθεση με άλλα ομόσπονδα κρατίδια, η Βάδη-Βυρτεμβέργη δεν επιθυμεί να αλλάξει προς το παρόν την υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους επιβάτες λεωφορείων και τρένων.

Το νοτιοδυτικό κρατίδιο θα τηρήσει αυτή την απαίτηση, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη στη Στουτγάρδη ο πρωθυπουργός Winfried Kretschmann (Πράσινοι).

Η Βαυαρία και η Σαξονία-Άνχαλτ, από την άλλη πλευρά, ήταν τα πρώτα ομόσπονδα κρατίδια που αποφάσισαν να καταργήσουν την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε λεωφορεία και τρένα τις επόμενες ημέρες.

Η υποχρέωση χρήσης μάσκας στις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες προβλέπεται στο κρατικό διάταγμα Corona, το οποίο εξακολουθεί να ισχύει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2023, δήλωσε το υπουργείο Υγείας της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

“Προς το παρόν δεν προβλέπεται αλλαγή”, αναφέρεται επίσης.

Η μάσκα είναι ένα απλό, μέτριο και αποτελεσματικό μέσο και η παρέμβαση στην ατομική ελευθερία είναι ελάχιστη.

“Επιπλέον, πολλές ομάδες ανθρώπων δεν μπορούν να επιλέξουν αν θα χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή όχι”.

Υπέρ της κατάργησης ο Δήμαρχος Στουτγάρδης

Ο δήμαρχος της Στουτγάρδης Frank Nopper (CDU) τάσσεται επίσης υπέρ του τερματισμού της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα λεωφορεία και τα τρένα.

Στο κρατίδιο, η σύσταση μιας μάσκας είναι επαρκής, ιδίως για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού στα λεωφορεία και τα τρένα, δήλωσε την Τρίτη ο Nopper.

Σύμφωνα με τον Nopper, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Stuttgarter Straßenbahnen AG, οι τοπικές εταιρείες μεταφορών δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να επιβάλουν την απαίτηση της μάσκας.

“Είναι ακατανόητο γιατί οι μάσκες εξακολουθούν να είναι υποχρεωτικές σε λεωφορεία και τρένα, ενώ στα πιο πυκνά πλήθη στις χριστουγεννιάτικες αγορές, στο λιανικό εμπόριο, στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, στα αεροπλάνα, για παράδειγμα, η απαίτηση για μάσκα έχει προ πολλού καταργηθεί”, δήλωσε ο Nopper.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.