Βάδη-Βυρτεμβέργη: Απαγορεύει το φύλο στα σχολεία και τα πανεπιστήμια;

Στο νοτιοδυτική κρατίδιο της Γερμανίας, τη Βάδη-Βυρτεμβέργη, η ταυτότητα φύλου πρόκειται να απαγορευτεί στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τις αρχές – αν το FDP κάνει ό,τι θέλει….

Κινδυνεύουν με εξαφάνιση στη Βάδη-Βυρτεμβέργη η υπογράμμιση ή η αναγραφεί στην ταυτότητα φύλου; Η κοινοβουλευτική ομάδα του FDP θα εισαγάγει το θέμα του “gendering” στο κρατικό κοινοβούλιο – και θέλει να ενοχλήσει λίγο την κοινοβουλευτική ομάδα του CDU με ένα κοινοβουλευτικό τέχνασμα.

Οι Φιλελεύθεροι επιθυμούν να διεξαχθεί ψηφοφορία για μια πρόταση σύμφωνα με την οποία όλα “τα επίσημα, υπηρεσιακά, σχολικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης και οι υποκείμενες αρχές πρέπει να τηρούν αποκλειστικά τους ισχύοντες κανονισμούς γραμματικής και ορθογραφίας”.

Η διατύπωση αυτή, ωστόσο, αντιστοιχεί ακριβώς στη διατύπωση ενός ψηφίσματος που ενέκρινε η κοινοβουλευτική ομάδα του CDU κατά την κλειστή συνεδρίασή της στον Μέλανα Δρυμό τον Σεπτέμβριο.

Αυτό αναγκάζει τους Χριστιανοδημοκράτες να ψηφίσουν είτε κατά του δικού τους ψηφίσματος – είτε υπέρ της αντιπολίτευσης.

FDP: “Δεν μπορεί να αντιφάσκει”

“Τους παρουσιάζουμε τη δική τους ατζέντα”, δήλωσε εκ των προτέρων εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP. “Δεν μπορούν να διαψεύσουν το δικό τους έγγραφο του CDU”.

Ο Πρωθυπουργός Winfried Kretschmann (Πράσινοι) είχε επίσης πρόσφατα ταχθεί κατά της διαχωρισμού των φύλων στα σχολεία.

“Είναι αρκετά κακό το γεγονός ότι τόσοι πολλοί μαθητές του δημοτικού μας δεν μπορούν να διαβάσουν.

Δεν χρειάζεται να τους δυσκολεύεις ακόμη περισσότερο γράφοντας στο σχολείο πράγματα που δεν μιλάς καν”, είχε δηλώσει στην Deutsche Presse-Agentur.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.