Βαρόμετρο οι ΜΕΘ για την ενεργοποίηση του «φρένου εκτάκτου ανάγκης»

Ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού Ιατρικού Συλλόγου Κλάους Ράινχαρντ κάλεσε τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων να ενισχύσουν με αποτελεσματικότερα κριτήρια, όπως είναι ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι εισάγονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τον σχεδιαζόμενο νέο νόμο για την προστασία των λοιμώξεων, με τον οποίο ενεργοποιείται το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης.

«Οι ομοιόμορφοι ομοσπονδιακοί κανόνες για να τίθεται σε ισχύ το φρένο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο κορωνοϊός έχουν καθυστερήσει πολύ.

Ωστόσο, εκτός από τον δείκτη θετικότητας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και άλλα κριτήρια για να ενεργοποιήσουμε αυτό το φρένο έκτακτης ανάγκης.

Ο δείκτης θετικότητας από μόνος του δεν λέει τίποτα για την πραγματική επιβάρυνση της νόσου, καθώς οι λοιμώξεις έχουν συχνά λίγα ή και καθόλου συμπτώματα», δήλωσε ο Κλάους Ράινχαρντ στην εφημερίδα Rheinische Post.

«Είναι συνεπώς σκόπιμο από ιατρική άποψη να ληφθούν υπόψη περαιτέρω επιδημιολογικά δεδομένα όταν αποφασίζετε εάν θα χαλαρώσουν ή θα γίνουν πιο αυστηρά τα προστατευτικά μέτρα από τον κορωνοϊό.

Σε αυτά περιλαμβάνονται, για παράδειγμα, ο αριθμός των καθημερινών νέων εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό στις ΜΕΘ καθώς επίσης και ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι χρήζουν εντατικής θεραπείας και ασθενών οι οποίοι έχουν ανάγκη επεμβατικής αναπνευστικής συσκευής τις τελευταίες 7 ημέρες», πρόσθεσε ο Ράινχαρντ.

«Με βάση αυτά τα δεδομένα, θα μπορούσε επίσης να δημιουργηθεί ένας “δείκτης πρόγνωσης” για την δυνητική πορεία της πανδημίας τις επόμενες εβδομάδες.

Αντί να αντιδρούμε πάντα, θα μπορούσαμε έτσι να λάβουμε τα κατάλληλα περιοριστικά μέτρα εγκαίρως», κατέληξε ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού Ιατρικού Συλλόγου.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.