Βαυαρία: 26χρονος κλέβει 1.655 εισιτήρια τρένου της DB

Λέγεται ότι έλαβε τα απαραίτητα δεδομένα από πιστωτικές κάρτες στο Darknet. Με αυτόν τον τρόπο, ένας 26χρονος άντρας κατάφερε να ξεκινήσει εμπόριο με εισιτήρια τρένων από τον τόπο διαμονής του, ένα καταφύγιο αιτούντων άσυλο στο Fürstenfeldbruck. Κατηγορείται για ηλεκτρονική απάτη.

Και έτσι έδρασε: Ο 26χρονος είχε δημιουργήσει λογαριασμό πελάτη στην Deutsche Bahn και τον χρησιμοποίησε για να κάνει κράτηση εισιτηρίων τρένου από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως τον Δεκέμβριο του 2019.

Η πληρωμή πραγματοποιήθηκε με δεδομένα Darknet από πιστωτικές κάρτες ατόμων, μερικά από τα οποία ήταν ακόμα άγνωστα. Τα εισιτήρια τρένου που αποκτούσε με αυτόν τον τρόπο, στη συνέχεια τα μεταπωλούσε.

Ο τεράστιος όγκος των παραγγελιών εξέπληξε τους ερευνητές. Το κατηγορητήριο απαριθμεί 1.655 υποθέσεις. Η ζημιά για την Deutsche Bahn ανέρχεται σε περίπου 55.000 ευρώ. Το κέρδος για τον εναγόμενο λέγεται ότι ανέρχεται περίπου στο ήμισυ αυτού του ποσού.

Ο άντρας παραδέχτηκε τις πράξεις του την Τετάρτη κατά την έναρξη της δίκης. Ενώ η υπεράσπισή του ελπίζει σε αναστολή της ποινής, η εισαγγελία απαιτεί περισσότερα από τρία χρόνια φυλάκισης.

Το δικαστήριο υπό την προεδρία του Martin Hofmann θα βρει πιθανόν μια ενδιάμεση λύση σχετικά με την ποινή του.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.