Βαυαρία: 3G για υπαλλήλους που έρχονται σε επαφή με πελάτες

Σε όλες τις περιοχές της Βαυαρίας όπου ισχύει ο κανόνας 3G, από την Τρίτη (19 Οκτωβρίου) όλοι οι εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με τους πελάτες πρέπει επίσης να συμμορφώνονται με τον κανόνα, εκτός από τους επισκέπτες. Αυτό αποφασίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο στο Μόναχο την Τρίτη.

Συνεπώς, οι φορείς εκμετάλλευσης, οι υπάλληλοι και οι εθελοντές που έρχονται σε επαφή με πελάτες και επισκέπτες πρέπει επίσης να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν αναρρώσει ή να παρουσιάζουν τακτικά αρνητικό τεστ.

Ανάλογα με τον τομέα, θα πρέπει να πρόκειται είτε για τεστ PCR ή θα αρκεί ένα γρήγορο τεστ. Οι ενδιαφερόμενοι εργαζόμενοι πρέπει να προσκομίζουν το τεστ τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα.

Ο κανόνας 3G ισχύει για δημόσιες και ιδιωτικές εκδηλώσεις, αθλητικές εγκαταστάσεις, γυμναστήρια, θέατρα, όπερες, αίθουσες συναυλιών, κινηματογράφους, μουσεία, εκθέσεις, εστιατόρια, ξενοδοχεία, πανεπιστήμια και συνέδρια, βιβλιοθήκες και διάφορες εγκαταστάσεις αναψυχής, όπως πισίνες και τελεφερίκ.

Στο μέλλον, όχι μόνο οι επισκέπτες αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς αυτούς όταν έρχονται σε επαφή με πελάτες.

Εάν οι φορείς εκμετάλλευσης και οι διοργανωτές χορηγούν πρόσβαση μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί και υποβληθεί σε τεστ (2G) ή απαιτείται τεστ PCR (3G plus), ο αυστηρότερος κανόνας θα ισχύει στο μέλλον και για τους εργαζόμενους.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.