Η Βαυαρία θέλει 8000 εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους μέχρι το 2028

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του CSU Markus Söder, τα σχολεία της Βαυαρίας θα έχουν 8000 νέες θέσεις εργασίας για εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς παιδαγωγούς, σχολικούς ψυχολόγους και διοικητικούς υπαλλήλους μέχρι το 2028.

Αυτό ανακοίνωσε ο Βαυαρός πρωθυπουργός στην κεντρική του ομιλία στην κλειστή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU στο Κλόστερ Μπαντς.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται 6.000 θέσεις εκπαιδευτικών, “οι οποίες είναι επίσης απαραίτητες για την απορρόφηση του προβλεπόμενου αριθμού μαθητών”.

Για να μπορέσουν να καλυφθούν οι θέσεις, θα πρέπει να υπάρξει μια παγγερμανική εκστρατεία πρόσληψης. Όσοι μετακομίζουν στη Βαυαρία ως εκπαιδευτικοί θα πρέπει να λαμβάνουν ένα αρχικό πακέτο που περιλαμβάνει βοήθεια για τη μετεγκατάσταση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Söder υπολογίζει επίσης σε νέους καθηγητές από τα πανεπιστήμια, όπου, μεταξύ άλλων, θα πρέπει στο μέλλον να υπάρχει υποχρεωτικό πρακτικό εξάμηνο.

Οι φοιτητές θα πρέπει επίσης να μπορούν να εργαστούν σε απογευματινή φροντίδα και διδασκαλία έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, το νομικό δικαίωμα στην ολοήμερη φροντίδα θα πρέπει να εφαρμοστεί στα δημοτικά σχολεία έως το 2028.

Οι περίπου 130.000 πρόσθετες θέσεις που απαιτούνται για το σκοπό αυτό θα πρέπει να υλοποιηθούν μέσω ενός συμφώνου με τους δήμους.

Σε περίπτωση που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σταματήσει τις πληρωμές της για τα γλωσσικά κιτά, η Βαυαρία θα συνεχίσει να τα χρηματοδοτεί.

Πρόκειται για ένα “σημαντικό μέσο ολοκλήρωσης”, δήλωσε ο Söder. Όσον αφορά την ψηφιοποίηση, όλοι οι μαθητές στη Βαυαρία πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με ψηφιακές συσκευές έως το 2028.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης