Βαυαρία: Αυξάνονται τα εγκλήματα σε άτομα queer

Η Βαυαρία θέλει να καυχιέται ως κοσμοπολίτικη. Όμως όσοι δεν είναι ετεροφυλόφιλοι στη Βαυαρία εξακολουθούν να περνούν δύσκολα.

Μια μεγάλη έρευνα δείχνει: Η Βαυαρία υστερεί σε σχέση με τα υπόλοιπα κρατίδια όσον αφορά τα ζητήματα ΛΟΑΤΚΙ+.

Τα queer άτομα εξακολουθούν να πέφτουν θύματα εγκλημάτων στη Βαυαρία με συχνότητα πάνω από το μέσο όρο.

Ενώ τα γενικά εγκλήματα μίσους στο κρατίδιο τετραπλασιάστηκαν μεταξύ 2010 και 2021, η αστυνομία κατέγραψε σχεδόν επταπλάσια αύξηση των εγκλημάτων κατά των queer ατόμων στη Βαυαρία την ίδια περίοδο.

Αυτό προκύπτει από μια απάντηση 168 σελίδων της κυβέρνησης σε ερώτηση των Πρασίνων στο κοινοβούλιο του κρατιδίου, η οποία βρίσκεται στη διάθεση της Deutsche Presse-Agentur στο Μόναχο.

Την Τρίτη θα ασχοληθεί με το θέμα και το βαυαρικό κοινοβούλιο.

Η απάντηση της κρατικής κυβέρνησης στη λεγόμενη επερώτηση με τίτλο “Queer στη Βαυαρία – τότε, τώρα και στο μέλλον” αποδεικνύει επίσης, πέρα από τις καθαρές στατιστικές για την εγκληματικότητα, ότι υπάρχει ακόμη μεγάλη ανάγκη για δράση προς όφελος της LSBTIQ+ κοινότητας – στο κρατίδιο – για παράδειγμα όσον αφορά χρηματοδοτούμενες υπηρεσίες συμβουλευτικής και εκτός των αστικών κέντρων.

“Η queer πολιτική της κυβέρνησης Söder είναι μια τραγωδία”

“Χρειαζόμαστε τουλάχιστον ένα συμβουλευτικό κέντρο υψηλών επιδόσεων σε κάθε κυβερνητική περιφέρεια που να είναι δεμένο με την queer κοινότητα.

Αυτό απαιτεί χρηματοδότηση τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων ευρώ”, δήλωσε στην Deutsche Presse-Agentur ο Florian Siekmann, εκπρόσωπος για την queer πολιτική των Πρασίνων στο κοινοβούλιο του κρατιδίου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.