Βαυαρία: Αυστηρότεροι κανονισμοί από την ερχόμενη Δευτέρα

Αυστηρότεροι κανονισμοί: Εξ αποστάσεως διδασκαλία σε σχολεία και φύλαξη έκτακτης ανάγκης σε κέντρα φύλαξης παιδιών από Δευτέρα στη Βαυαρία

Στο Μόναχο, η πλειοψηφία των μαθητών θα διδαχθεί ξανά από το σπίτι από τη Δευτέρα. Ο δήμαρχος Dieter Reiter φοβάται ήδη μια γρήγορη αύξηση των δεικτών επίπτωσης.

Πρώτα έκλεισαν τελείως, μετά άνοιξαν για λίγο – και τώρα κλείνουν ξανά! Οι μαθητές και οι γονείς βιώνουν αυτή τη στιγμή ανάμεικτα συναισθήματα.

Το Μόναχο θα κλείσει ξανά τα σχολεία από την επόμενη εβδομάδα και τα κέντρα παιδικής φύλαξης θα μεταβούν σε επείγουσα φροντίδα (Notbetreuung).

Σύμφωνα με το βαυαρικό νόμο για την προστασία των λοιμώξεων, οι δήμοι πρέπει να καθορίσουν την τελευταία εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας εάν τα σχολεία θα παρέχουν διά ζώσης ή εξ αποστάσεως διδασκαλία την επόμενη εβδομάδα. Εάν η επίπτωση είναι πάνω από την τιμή 100, τα σχολεία θα παραμένουν κλειστά.

Από 19 έως 25 Απριλίου 2021, ισχύουν οι ακόλουθοι κανονισμοί

Οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία θα παρέχουν μόνο φροντίδα έκτακτης ανάγκης.

• Σε όλα τα σχολεία θα εφαρμοστεί εξ αποστάσεως διδασκαλία – με εξαίρεση την 4η και 11η τάξη, τα τεχνικά λύκεια και τις τελικές τάξεις. Εκεί θα γίνεται εκ περιτροπής ή διά ζώσης διδασκαλία.

• Επίσης, θα πρέπει να τηρείται η ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων, όπου λαμβάνει χώρα η διά ζώσης διδασκαλία.

• Επιπλέον, οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίζουν ένα γραπτό ή ηλεκτρονικό αρνητικό αποτέλεσμα τεστ αντιγόνου PCR ή POC κατά την έναρξη της σχολικής ημέρας.

• Εναλλακτικά, τα παιδιά πρέπει να κάνουν αυτοδιαγνωστικό τεστ στο σχολείο υπό την επίβλεψη. Το αποτέλεσμα του τεστ δεν πρέπει να είναι παλαιότερο από 24 ώρες. Το τεστ είναι υποχρεωτικό τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Στη Βαυαρία, το όριο των 100 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εξακολουθεί να θεωρείται καθοριστικό για τα σχολεία.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει τη δική της παγγερμανική ενιαία ρύθμιση:

Το λεγόμενο ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης. Προς το παρόν προβλέπεται ότι τα σχολεία θα πρέπει να κλείνουν μόνο με δείκτη επίπτωσης 200 και άνω.

Εάν συμβεί αυτό, δεν πρόκειται απαραίτητα να έχει συνέπειες για τη Βαυαρία. Γιατί: Κάθε ομοσπονδιακό κράτος μπορεί να επιβάλει τα δικά του, αυστηρότερα μέτρα.

Ο δήμαρχος του Μονάχου, Dieter Reiter, δήλωσε: “Προβλέπω να ξεπερνάμε το 200 την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα. Οι ειδικοί μου στον τομέα της υγείας συμβουλεύουν να κλείνουν τα σχολεία πριν ο δείκτης φτάσει το 200“.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.