Βαυαρία: Δεν επιτρέπεται το κλείσιμο τρίτων ραντεβού εμβολιασμού

Το Επαρχιακό Γραφείο του Kronach είχε προσφέρει σε πολίτες που είχαν εμβολιαστεί για πρώτη φορά με το Astrazeneca, αλλά δεν ήθελαν πλέον αυτό το εμβόλιο, ένα δεύτερο και τρίτο ραντεβού εμβολιασμού με διαφορετικό εμβόλιο. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, αυτό δεν επιτρέπεται.

Το περιφερειακό γραφείο του Kronach ακυρώνει προληπτικά τα τρίτα ραντεβού εμβολιασμού. Αυτά τα τρίτα ραντεβού εμβολιασμού προσφέρθηκαν σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί για πρώτη φορά με το Astrazeneca αλλά είχαν επιφυλάξεις σχετικά με αυτό το εμβόλιο.

Ο λόγος αυτής της απόφασης από το περιφερειακό γραφείο είναι μια επιστολή του Υπουργείου Υγείας της Βαυαρίας, σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται η εκχώρηση τρίτου ραντεβού εμβολιασμού, καθώς ο εμβολιασμός θεωρείται πλήρης μετά τη λήψη δύο δόσεων εμβολιασμού.

Επιπλέον, αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις απαιτήσεις του διατάγματος σχετικά με τον κορωνοϊό για ένα πλήρες πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο με τη σειρά του πρέπει να συμμορφώνεται με τις συστάσεις της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko).

Αυτή η διάταξη προστασίας του εμβολιασμού ισχύει επίσης για έναν τρίτο εμβολιασμό, σύμφωνα με την έκθεση του περιφερειακού γραφείου.

Στην περίπτωση αυτή, χρησιμοποιούνται εμβόλια από διαφορετικούς κατασκευαστές για τον πρώτο και δεύτερο εμβολιασμό. Προς το παρόν δεν υπάρχει σύσταση από την Stiko για τρίτο εμβολιασμό στο εγγύς μέλλον μετά από εμβολιασμό με εμβόλιο άλλου κατασκευαστή.

Προληπτικά, η ιατρική διαχείριση του κέντρου εμβολιασμού Kronach είχε δώσει ένα τρίτο ραντεβού εμβολιασμού σε άτομα που είχαν λάβει τον πρώτο εμβολιασμό με το Astrazeneca και που θα προτιμούσαν ένα διαφορετικό εμβόλιο για τον επόμενο εμβολιασμό.

Ωστόσο, μετά την απάντηση του Υπουργείου Υγείας, υπάρχει τώρα σαφήνεια: Δεν θα χορηγηθεί τρίτος εμβολιασμός και τα ραντεβού που είχαν προηγουμένως δοθεί θα ακυρωθούν προληπτικά, σύμφωνα με το περιφερειακό γραφείο του Kronach.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.