Η Βαυαρία ανακοίνωσε μέτρα μείωσης της ενέργειας κατά 15%

Το γερμανικό κρατίδιο ανακοίνωσε σε τρόπους μείωσης της χρήσης ενέργειας κατά 15% μεταξύ Αυγούστου και τέλους Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένης της απενεργοποίησης των θερμοστατών σε δημόσια κτίρια, την ώρα που η Γερμανία προετοιμάζεται για ενδεχόμενες περαιτέρω περικοπές στις προμήθειες του ρωσικού φυσικού αερίου.

Τα μέτρα συνάδουν με την πρόταση της Κομισιόν για μείωση κατά 15% σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ίσως γίνει νομικά υποχρεωτική, αν η Ρωσία κλείσει τελείως τη στρόφιγγα του αερίου.

Σύμφωνα με ένα πρόγραμμα πέντε σημείων που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας την Τρίτη, τα δημόσια γραφεία θα πρέπει να θερμαίνονται σε μέγιστη θερμοκρασία 20 βαθμών Κελσίου και το νερό στα μπάνια δεν θα θερμαίνεται το χειμώνα.

Η κυβέρνηση θα σβήσει τα φώτα στους διαδρόμους των δημόσιων κτιρίων και έξω από αυτά ή θα τα προσαρμόσει ώστε να λειτουργούν συγκεκριμένες ώρες.

Τα επαγγελματικά ταξίδια θα πρέπει να αποφεύγονται ή να γίνονται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και οι εργαζόμενοι θα επιτρέπεται να εργάζονται από το σπίτι, αν καθίσταται δυνατόν.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι τεχνικοί κτιρίων θα εκπαιδευτούν για το πώς να μειώσουν τη χρήση ενέργειας.

Ο στόχος των μέτρων είναι να συμβάλει στο να γεμίσουν οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου για προστασία από τις ελλείψεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα όπου και είναι η αιχμή της ζήτησης, ανέφερε η τοπική κυβέρνηση σε δήλωση της.

«Δυστυχώς, η ενέργεια εξαντλείται. Ως εκ τούτου, η πολιτειακή κυβέρνηση θα κάνει ακόμη περισσότερη οικονομία», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ την Τρίτη.

Ο Σέντερ είπε ότι η χώρα χρειάζεται ακόμη ιδέες σε εθνικό επίπεδο για να βρει εναλλακτικές στα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση στο Βερολίνο αργεί πολύ.

Πηγή: Reuters

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.