Βαυαρία: Άνοδος στον εμπορικό τουρισμό μετά τη κατάργηση του 2G

Στη Βαυαρία, ο κανόνας 2G στο λιανικό εμπόριο ανατράπηκε από το Διοικητικό Δικαστήριο. Αλλού, ο κανόνας αυτός εξακολουθεί να ισχύει, για παράδειγμα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Αυτό φέρνει τώρα πρόσθετες δουλειές στους καταστηματάρχες του κρατιδίου της Βαυαρίας.

Στο Ulm της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ο κανόνας 2G εξακολουθεί να ισχύει στο λιανικό εμπόριο – μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει επιτρέπεται να ψωνίζουν στα καταστήματα.

Στο γειτονικό Neu-Ulm, στη Βαυαρία, δεν υπάρχουν πλέον περιορισμοί πρόσβασης για τους πελάτες. Το διοικητικό δικαστήριο της Βαυαρίας ανέτρεψε τον κανονισμό στο κρατίδιο, αν και η απαίτηση χρήσης μάσκας FFP2, η απαίτηση τήρησης απόστασης και ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο εξακολουθούν να ισχύουν στα καταστήματα.

Οι πελάτες προτιμούν να ψωνίζουν στη Βαυαρία

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Βάδης-Βυρτεμβέργης (HBW), Herman Hutter, χαρακτηρίζει την κατάσταση αυτή παράλογη. “Αυτή η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη και οδηγεί στην απώλεια του αναγκαίου τζίρου για το ήδη πιεσμένο λιανικό εμπόριο στη Βάδη-Βυρτεμβέργη“, δήλωσε ο Hutter.

Οι πελάτες από περιοχές κοντά στα σύνορα θα ψωνίζουν εκεί περισσότερο από ό,τι πριν, λόγω των καλύτερων συνθηκών στη Βαυαρία.

Το FDP ζητά την κατάργηση του 2G στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, επίσης, το 2G πρέπει να καταργηθεί στον τομέα του λιανικού εμπορίου, απαιτεί ο Hans-Ulrich Rülke, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP στο κοινοβούλιο του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Ο πρωθυπουργός Winfried Kretschmann θα πρέπει να απορρίψει το μέτρο και να αποφύγει έτσι τον εμπορικό τουρισμό στα γειτονικά ομόσπονδα κρατίδια, δήλωσε ο Rülke.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.