Η Βαυαρία απαιτεί από τη Γερμανία το ντίζελ για 1,50 ευρώ ανά λίτρο

Ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Hubert Aiwanger ζητά ανακούφιση για τον κλάδο της εφοδιαστικής με φθηνότερα καύσιμα.

“Χρειαζόμαστε μια ρύθμιση σχετικά με την ντίζελ με τιμή περίπου 1,50 ευρώ”, δήλωσε την Κυριακή ο Aiwanger προς την κατεύθυνση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

“Γι’ αυτό πρέπει να εξαλειφθεί ο φόρος και η εισφορά CO2 για το εμπόριο, που ανέρχεται σε περίπου 55 λεπτά”.

Πρόσθεσε ότι το κράτος θα μπορούσε επίσης να ορίσει μια μέγιστη εμπορική τιμή ντίζελ 1,50 ευρώ και να επιστρέφει το εύρος τιμών πάνω από αυτό, για παράδειγμα μέσω της εφορίας.

“Αυτό που δεν είναι δυνατόν είναι να συνεχίσουμε να μην κάνουμε τίποτα και να βλέπουμε τον κλάδο του ανεφοδιασμού μας να ταλαντεύεται λόγω των υψηλών τιμών των καυσίμων”, είπε.

Υπάρχει η απειλή συμφόρησης του εφοδιασμού στα σούπερ μάρκετ και σε πολλούς άλλους τομείς. Για την ελάφρυνση της επιβάρυνσης των αυτοκινητιστών, ο υπουργός πιστεύει επίσης ότι πρέπει να μειωθεί ο φόρος πετρελαιοειδών και ο φόρος προστιθέμενης αξίας στη βενζίνη.

Ο Aiwanger αναφέρθηκε σε γειτονικές χώρες όπου υπάρχουν ήδη κανονισμοί για την εμπορική ντίζελ. Πρόσφατα, οι ενώσεις του κλάδου των logistics και των λεωφορείων είχαν επίσης διατυπώσει παρόμοια αιτήματα.

Οι τιμές των καυσίμων εκτοξεύθηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ADAC, η ντίζελ κόστιζε 2,312 ευρώ ανά λίτρο κατά μέσο όρο σε όλη τη Γερμανία την Παρασκευή, η Super E10 κόστισε 2,20 ευρώ.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.