Η Βαυαρία απορρίπτει την κάλυψη του κόστους των τεστ κορωνοϊού

Η Βαυαρία αρνείται να συγχρηματοδοτήσει το μερίδιο των πολιτών ύψους τριών ευρώ για τα τεστ κορωνοϊού. “Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε να εισαγάγει αυτό το τέλος και πρέπει να το υποστηρίξει.

Η μετακύλιση του κόστους αυτού στα ομόσπονδα κρατίδια δεν ανταποκρίνεται στην πρόκληση που θέτει η πανδημία στην κοινωνία στο σύνολό της”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Klaus Holetschek στο Μόναχο την Πέμπτη.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα συζητήσει τη νέα στρατηγική για τα τεστ κορωνοϊού, η οποία τέθηκε σε ισχύ αυτή την Πέμπτη, στην ειδική συνεδρίαση των Υπουργών Υγείας (GMK) την Παρασκευή.

“Εμείς τα κρατίδια επωμιζόμαστε ήδη ένα σημαντικό μέρος του οικονομικού βάρους που προκαλεί η πανδημία. Από την αρχή της πανδημίας, το κρατίδιο της Βαυαρίας έχει δαπανήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ για καραντίνα και απομόνωση”, δήλωσε ο Holetschek.

Μόνο στη Βαυαρία, είπε, έχουν δαπανηθεί περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ για τεστ σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς. “Αναλαμβάνουμε επίσης το κόστος για τα τεστ των εργαζομένων”.

Ο Holetschek τάχθηκε και πάλι υπέρ της εφαρμογής της νέας στρατηγικής τεστ όσο το δυνατόν πιο κοντά στους πολίτες, με όσο το δυνατόν λιγότερη γραφειοκρατία.

Σε όλους τους ανθρώπους που θα πρέπει τώρα να πληρώσουν τρία ευρώ για ένα τεστ, ο Holetschek συνέστησε τη χρήση των σημαντικά φθηνότερων αυτοδιαγνωστικών τεστ.

“Εξάλλου, πρόκειται κυρίως για άτομα που θέλουν να παρακολουθήσουν μια εκδήλωση σε κλειστό χώρο, που έρχονται σε επαφή με άτομα υψηλού κινδύνου και άτομα των οποίων ενεργοποιείται η προειδοποιητική εφαρμογή.

Δεδομένου ότι τα τετς δεν είναι υποχρεωτικά για αυτές τις ομάδες, τα αυτοδιαγνωστικά τεστ αποτελούν μια καλή εναλλακτική λύση. Διατίθενται για λιγότερο από ένα ευρώ ανά τεστ”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.