Βαυαρία: Υποψίες για αραιωμένο εμβόλιο και πλαστά πιστοποιητικά

Δύο ιατροί στην Κάτω Βαυαρία θεωρούνται ύποπτες για απάτη σε πολλές περιπτώσεις εμβολιασμού. Φέρονται να παραποίησαν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των αρνητών του εμβολιασμού, να χορήγησαν αραιωμένο εμβόλιο σε άλλους ασθενείς και να χρέωσαν εμβολιασμούς που δεν είχαν χορηγηθεί, όπως δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος της Κεντρικής Υπηρεσίας της Βαυαρίας για την Καταπολέμηση Απάτης και Διαφθοράς στο Σύστημα Υγείας (ZKG).

Ερευνήθηκαν δύο ιατρεία και πολλά διαμερίσματα. Υπάρχουν πέντε ύποπτοι, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες γιατροί.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί φέρονται να κόλλησαν ετικέτες με διατεθειμένες δόσεις εμβολίου στην κίτρινη κάρτα εμβολιασμού των ασθενών που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν.

Φέρεται να χορήγησαν αραιωμένο εμβόλιο σε άλλους ασθενείς χωρίς να το γνωρίζουν, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ZKG. Επιπλέον, σε έναν άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό περιπτώσεων, ο Βαυαρικός Σύλλογος Ιατρών Νόμιμων Ασφαλιστικών Οργανισμών Υγείας (KVB) φέρεται να εξαπατήθηκε και να πίστεψε ότι έγιναν εμβολιασμοί και να χρεώθηκαν χωρίς να έχουν διενεργηθεί. Οι κατηγορούμενοι λέγεται ότι διέθεσαν το εμβόλιο.

Ένας ιδιώτης είχε ειδοποιήσει τις αρχές για την πιθανή απάτη. Οι κατηγορούμενοι ερευνώνται τώρα, μεταξύ άλλων, για απάτη, σωματική βλάβη και εσφαλμένη πιστοποίηση εμβολιασμών.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.