Βαυαρία: Χαλάρωση πολλών μέτρων τίθεται σε ισχύ (07.06.21)

Ανάσα για σχολεία, εστίαση και αθλητισμό: Μετά της διακοπές της Πεντηκοστής, έρχονται αρκετές χαλαρώσεις μέτρων σε πολλούς τομείς στη Βαυαρία. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI), καμία περιφέρεια δεν ήταν πάνω από το όριο του 100 την Κυριακή, και μόνο έξι βρίσκονται ακόμα πάνω από 50.

Με σταθερούς δείκτες επίπτωσης κάτω από 100, δέκα άτομα από τρία νοικοκυριά μπορούν να συναντηθούν ιδιωτικά – μαζί με αυτούς που έχουν εμβολιαστεί. Τα γενέθλια, οι γάμοι ή οι συναντήσεις συλλόγων επιτρέπονται σε κλειστές αίθουσες με έως και 25 συμμετέχοντες.

Από τις 21 Ιουνίου θα γίνεται σχεδόν κανονική διά ζώσης διδασκαλία στα σχολεία. Το ίδιο ισχύει και για τα κέντρα παιδικής φύλαξης. Οι εστιάτορες επιτρέπεται να σερβίρουν ξανά σε εσωτερικούς χώρους μέχρι τα μεσάνυχτα.

Οι πόρτες ανοίγουν και πάλι στο λιανικό εμπόριο και δεν υπάρχει πλέον υποχρέωση τεστ και προεγγραφής για αγορές. Πάρκα ψυχαγωγίας, σάουνες και λουτρά μπορούν να υποδεχθούν το κοινό αλλά με τεστ.

Στην περίπτωση σταθερών δεικτών επίπτωσης κάτω των 50, ισχύουν τα ακόλουθα: Στα σχολεία γίνεται κανονική διά ζώσης διδασκαλία. Το ίδιο ισχύει και για τα κέντρα παιδικής φύλαξης.

Οι ιδιωτικές συναντήσεις είναι δυνατές με δέκα άτομα από δέκα νοικοκυριά – 50 άτομα επιτρέπονται σε γενέθλια και γάμους. Οι κάτοικοι γηροκομείων μπορούν να συναντήσουν πιο εύκολα συγγενείς και φίλους: Δεν υπάρχει καμία απαίτηση τεστ για τους επισκέπτες.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.