Βαυαρία-Covid: Μεγάλη κινητικότητα στην Spitzingsee

Βαυαρία-Covid: Λόγω των χαμηλότερων αριθμών κρουσμάτων, η περιοχή Miesbach επέτρεψε εκδρομές τουριστών από άλλες περιοχές.

Και έτσι την Κυριακή, αν και ο καιρός δεν ήταν πραγματικά ο καλύτερος για εκδρομές, προσέλκυσε και πάλι πολύ κόσμο στην Spitzingsee.

Το Taubensteinbahn είναι κλειστό όπως κάθε χειμώνα και λόγω της πανδημίας τα λιφτ του σκι στην περιοχή Stümpfling δεν λειτουργούν.

Στους μεγάλους χώρους στάθμευσης κοντά στους σιδηροδρόμους, τα αυτοκίνητα εξακολουθούσαν να περιμένουν ουρά. Όλοι οι χώροι στάθμευσης ήταν κατειλημμένοι.

Και τα αυτοκίνητα στέκονταν το ένα πίσω από το άλλο στο δρόμο από την Spitzingsee μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο.

Οι ημερήσιοι ταξιδιώτες φάνηκαν να τηρούν τους κανόνες απόστασης

Κι αυτό παρότι ο καιρός δεν ήταν καλός. Οι κορυφές ήταν γεμάτες ομίχλη και το χιόνι μαλακό. Ωστόσο, υπήρχαν αμέτρητοι άνθρωποι στο δρόμο.

Μερικοί έκαναν μια βόλτα γύρω από την Spitzingsee, της οποίας ο πάγος έχει σκεπαστεί με χιόνι, αλλά έχει χάσει την φέρουσα ικανότητά του με τις θερμές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών.

Στις πλαγιές του Valeppalm – που έχει κλείσει λόγω πανδημίας – πολλές οικογένειες με παιδιά μαζεύτηκαν για να κάνουν έλκηθρο.

Λίγα μέτρα πιο πάνω, πολλοί τουρίστες σκι και πεζοπόροι με χιονοπέδιλα άφησαν τα ίχνη τους προς Stümfpling και Rosskopf. Οι περισσότεροι φάνηκε να τηρούν αποστάσεις μεταξύ τους λόγω του κινδύνου μόλυνσης.

Δεν επικράτησε χάος το σαββατοκύριακο

Οπότε όλα ήταν καλά αυτήν την Κυριακή. Ο χειριστής πάρκινγκ έκανε καλό τζίρο – μία θέση πάρκινγκ κοστίζει δέκα αντί των συνηθισμένων πέντε ευρώ. “Οι τουαλέτες είναι επίσης ανοιχτές”, προσπάθησε να δικαιολογήσει την αύξηση της τιμής κατά 100% σε σχέση με την περίοδο πριν από την πανδημία.

Δεν επικράτησε χάος όπως μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όταν στην Spitzingstrasse είχε δημιουργηθεί ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα από την κοιλάδα μέχρι τον τελευταίο χώρο στάθμευσης.

Σύμφωνα με τις πινακίδες κυκλοφορίας στο πάρκινγκ, οι ντόπιοι ήταν σαφώς στη μειονότητα. Πολλοί άνθρωποι από το Μόναχο ήταν φυσικά εκεί, αλλά και από το Ebersberg, το Freising, το Dachau και πολλοί ημερήσιοι ταξιδιώτες από το Rosenheim.

Ακόμη και αυτοκίνητα με πινακίδες κυκλοφορίας από εντελώς διαφορετικά μέρη της Γερμανίας. Το μακρύτερο ταξίδι έγινε από κάποιον από το Kiel.

Οι ντόπιοι τα βλέπουν όλα αυτά με μάλλον ανάμεικτα συναισθήματα. Καταλαβαίνουν ότι οι άνθρωποι θέλουν να βγουν από τη μεγάλη πόλη, από τα μικρά διαμερίσματα, θέλουν να βγουν έξω φύση.

Όμως όλοι γνωρίζουν: Όσοι είναι υπεύθυνοι στην πολιτική το βλέπουν γνωρίζουν πως κάθε ταξιδιωτική κίνηση αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.