Η Βαυαρία δεν είναι σίγουρο αν θα εφαρμόσει το 2G plus

2G plus στον τομέα της εστίασης στη Γερμανία

Παρά την αντίστοιχη σημερινή απόφαση της σύσκεψης της γερμανικής κυβέρνησης με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, η κυβέρνηση της Βαυαρίας αμφισβητεί την αναγκαιότητα του 2G plus στον κλάδο της εστίασης. Είναι επιφυλακτικός για το αν αυτή η ρύθμιση έχει νόημα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Söder στο Μόναχο.

Η απόφαση θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βαυαρίας διστάζει – παρά την απόφαση του ομοσπονδιακού κράτους – σχετικά με την εισαγωγή του 2G plus στην εστίαση.

Ο πρωθυπουργός Markus Söder δήλωσε στο Μόναχο ότι είναι “πολύ, πολύ προσεκτικός και επιφυλακτικός” σχετικά με το αν κάτι τέτοιο θα είχε νόημα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Klaus Holetschek πρόκειται να “εξετάσει αν αυτό είναι πραγματικά απαραίτητο”. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στο υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη.

Το κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ υπό την ηγεσία της CDU/CSU έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα εισαγάγει τον κανόνα 2G plus στην εστίαση, αλλά θα συνεχίσει να βασίζεται στον κανόνα 2G.

Πιο σύντομη καραντίνα “δυνατή και δικαιολογημένη”

Αντιθέτως, τόσο ο Söder όσο και ο Holetschek αξιολόγησαν θετικά τους νέους κανόνες καραντίνας. Είναι “απλούστερες και καλύτερες”, δήλωσαν. Και ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι η σχεδιαζόμενη μείωση της περιόδου καραντίνας χαιρετίζεται ρητά και ότι η απόφαση είναι “δυνατή και δικαιολογημένη”.

Ο Söder τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις έφεραν “λίγα νέα” για τη Βαυαρία. Επανέλαβε ότι τα σχολεία θα ξεκινήσουν κανονικά στο κρατίδιο την ερχόμενη Δευτέρα.

Για άλλη μια φορά, ο πρωθυπουργός κάλεσε τη νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αποκαταστήσει τη λεγόμενη επιδημική κατάσταση εθνικής εμβέλειας. Τότε θα ήταν δυνατόν να ληφθούν πιο εκτεταμένα μέτρα από ό,τι σήμερα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης