Βαυαρία: Δεν θα γραφούν άλλα σχολικά διαγωνίσματα μέχρι το καλοκαίρι

Στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στα γυμνάσια και στις οικονομικές σχολές στη Βαυαρία, δεν θα γραφούν άλλα διαγωνίσματα πλέον αυτό το σχολικό έτος.

Οι μόνες εξαιρέσεις είναι οι τελικές τάξεις, η ενδέκατη τάξη στα γυμνάσια και το ανώτερο επίπεδο των επαγγελματικών γυμνασίων – θεωρητικά μπορεί να υπάρξουν κάποια διαγωνίσματα εκεί, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού της Βαυαρίας τη Δευτέρα.

Σε άλλους τύπους σχολείων, οι δάσκαλοι έχουν περισσότερη ευχέρεια δράσης, σύμφωνα με το υπουργείο.

Ο Υπουργός Παιδείας Michael Piazolo δικαιολόγησε την απόφαση με το γεγονός ότι πολλοί μαθητές επιστρέφουν μόλις τώρα μόνο σε διά ζώσης ή εκ περιτροπής διδασκαλία.

“Το επίκεντρο εδώ τις επόμενες εβδομάδες θα είναι σαφώς η εξασφάλιση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων”, εξήγησε ο Piazolo. “Οι μαθητές μας πρέπει να βρουν και πάλι το δρόμο τους. Θέλουμε να αποφύγουμε την πίεση χρόνου και την υπερβολική πίεση απόδοσης”.

Τα μικρά τεστ επιδόσεων, ωστόσο, είναι ακόμα δυνατά, σύμφωνα με τον Piazolo – γραπτά ή προφορικά, αλλά “φυσικά και εδώ και με αίσθηση αναλογίας”.

Ο υπουργός τόνισε ότι στο τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς απαιτείται “ουσιαστική ανατροφοδότηση σχετικά με το επίπεδο απόδοσης”, αλλά όχι “υπερβολική πίεση” από υπερβολικά πολλές αξιολογήσεις.

Ο Υπουργός Παιδείας τόνισε: “Η πρώτη μου προτεραιότητα είναι να επιστρέψω τους μαθητές στην κανονική σχολική ζωή το συντομότερο δυνατό – ιδανικά το συντομότερο δυνατό με πλήρη καθημερινή διδασκαλία στην τάξη για όλους”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.