Βαυαρία: Διαφωνία σχετικά με τη στρατηγική εμβολιασμού στο Μόναχο

Το CSU υποστηρίζει την επέκταση των πρόσθετων κέντρων εμβολιασμού στο Μόναχο. Το SPD κατηγορεί το κόμμα για λαϊκισμό.

Υποτίθεται ότι θα συνέβαλαν στην αποσυμφόρηση του εκθεσιακού κέντρου του Μονάχου και έτσι πολλοί άνθρωποι θα απέφευγαν το μακρύ ταξίδι προς τα ανατολικά περίχωρα.

Τρία ακόμη κέντρα εμβολιασμού, τα οποία είχε αρχικά σκεφτεί να υλοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο – και τώρα δεν κατασκευάζονται, επειδή το κρατίδιο της Βαυαρίας θα παρέχει δόσεις εμβολιασμού από τον Απρίλιο κυρίως σε οικογενειακούς γιατρούς.

Το CSU εξακολουθεί να θέλει να δημιουργήσει κέντρα εμβολιασμού

“Επομένως, η πόλη δεν μπορεί να εφαρμόσει την κατασκευή τριών επιπλέον κέντρων εμβολιασμού που έχουν ήδη αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο και έχουν ήδη προετοιμαστεί”, αναφέρεται σε ένα μήνυμα από τον δήμο.

Αλλά πρέπει να το κάνει ούτως ή άλλως, δήλωσε το CSU στο δημοτικό συμβούλιο.

Είναι σωστό ότι οι οικογενειακοί γιατροί θα πρέπει σύντομα να εμβολιάζουν, σύμφωνα με το CSU. Αλλά τα τρία επιπλέον κέντρα εξακολουθούν να χρειάζονται.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, Hans Theiss, επισημαίνει ότι δεν είναι ακόμη γνωστό πόσοι ιατροί θα είναι σε θέση να εμβολιάζουν: “Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειαζόμαστε αρκετά κέντρα εμβολιασμού στην πόλη που είναι εύκολα προσβάσιμα. Θα ήταν αμέλεια να μην συνεχιστεί η δημιουργία τους”.

Το SPD, από την άλλη πλευρά, κατηγορεί το CSU για λαϊκισμό. Σε τελική ανάλυση, ήταν η κρατική κυβέρνηση του CSU που σταμάτησε την επέκταση των κέντρων εμβολιασμού – επειδή δεν θα υπάρχουν περισσότερα εμβόλια για αυτά στο μέλλον, σύμφωνα με τον Christian Müller, πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας SPD/Volt: “Δυστυχώς, ο εμβολιασμός δεν λειτουργεί χωρίς εμβόλια. Η πολιτική του κόμματος οδηγεί σε παραλογισμό”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.