Βαυαρία: Δυνατοί άνεμοι και έντονες βροχοπτώσεις

Όλο και περισσότερος υγρός αέρας πιέζει στη Βαυαρία από τα δυτικά. Αυτό αυξάνει επίσης τον κίνδυνο καταιγίδων. Αλλά τι θα πρέπει να κάνετε εάν βρεθείτε εν μέσω καταιγίδας και αστραπών;

Με τον υγρό αέρα που συσσωρεύεται από τα δυτικά της χώρας, ο κίνδυνος καταιγίδων αυξάνεται πολύ. Σύμφωνα με τη γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία (DWD), η δυτική Φραγκονία, το Βαυαρικό Δάσος και το δυτικό άκρο των Άλπεων επηρεάζονται ιδιαίτερα.

Πολλοί άνθρωποι εκμεταλλεύτηκαν πιθανώς την αργία της Αγίας Δωρεάς (Fronleichnam) και έκαναν μια απόδραση για το σαββατοκύριακο. Τον περισσότερο χρόνο θα τον περάσουν σε εξωτερικούς χώρους.

Εάν ανήκετε σε αυτούς, μπορεί να προκύψουν έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες ενώ περπατάτε ή βρίσκεστε κοντά σε κάποια λίμνη. Εκεί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χτυπηθεί κανείς από κεραυνό.

Αυτό συμβαίνει σε περίπου 700 άτομα στη Γερμανία κάθε χρόνο. Κατά μέσο όρο, τέσσερα άτομα σκοτώνονται από κεραυνούς.

Η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια καταιγίδας δεν είναι καλή ιδέα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αναζητήσετε καταφύγιο σε ένα σπίτι. Η κολύμβηση στη λίμνη μπορεί επίσης να είναι πολύ επικίνδυνη. «Ακόμα και αν ο κεραυνός χτυπήσει 100 μέτρα μακριά, το ρεύμα εξακολουθεί να μεταφέρεται και μπορεί να διαπεράσει ολόκληρο το σώμα».

Η παραμονή σε ένα κάμπινγκ ή σε μια σκηνή με μεταλλικούς στύλους μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνη. Καλύτερα να μπείτε στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια καταιγίδας, όπου θα είστε προστατευμένοι.

Εάν σας προλάβει μια καταιγίδα ενώ περπατάτε σε πεδιάδα ή σε χωράφι, οι ειδικοί προτείνουν να σκύψετε. Τα πόδια σας πρέπει να είναι κλειστά. Θα πρέπει επίσης να απέχετε τουλάχιστον δέκα μέτρα από δέντρα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.