Βαυαρία: Εγκαινιάστηκε το Arnulfsteg, η καινούρια γέφυρα του Μονάχου

Το νέο Arnulfsteg άνοιξε για πεζούς και ποδηλάτες στο Μόναχο. Από εδώ έχετε θέα στο κέντρο της πόλης και την κύρια διαδρομή των σιδηροδρόμων – χωρίς τη φασαρία της κυκλοφορίας.

Εάν θεωρείτε την Donnersbergerbrücke ή την Hackerbrücke πολύ ζόρικες για να τις διανύσετε με τα πόδια ή με το ποδήλατο, έχετε πλέον μια πιο χαλαρή επιλογή: Στις 23 Δεκεμβρίου 2020, το Τμήμα Κατασκευών του Μονάχου άνοιξε το νέο Arnulfsteg για πεζούς και ποδηλάτες.

Η νέα γέφυρα συνδέει την Schwanthalerhöhe στο νότο με το Arnulfpark στα βόρεια και προσφέρει θέα στην πόλη και την κύρια διαδρομή των σιδηροδρόμων.

Ο δήμαρχος Dieter Reiter είπε για την ολοκλήρωση: “Μια σημαντική γέφυρα χτίστηκε εδώ και είμαστε όλοι περήφανοι για αυτό το εντυπωσιακό κτίσμα, το οποίο ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Με τα πόδια και με το ποδήλατο, μπορείτε τώρα να διασχίσετε τις σιδηροδρομικές γραμμές με ασφάλεια. Ταυτόχρονα, αυτή η γέφυρα συνδέει τις κατοικημένες και εμπορικές περιοχές και στις δύο πλευρές του σιδηροδρομικού άξονα“.

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το Arnulfsteg:

  • Η γέφυρα περνάει πάνω από συνολικά 37 σιδηροδρομικές γραμμές σε μια ελαφρώς τοξωτή καμάρα σε μήκος περίπου 240 μέτρων.
  • Ο σχεδιασμός βασίζεται σε ένα σχέδιο από την ομάδα SSF Ingenieure και Lang Hugger Rampp Architekten, η οποία αναδείχθηκε νικητής μιας πανευρωπαϊκής διαδικασίας επιλογής.
  • Το πλάτος της γέφυρας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυμαίνεται μεταξύ πέντε και έξι μέτρων.
  • Το Arnulfsteg υποστηρίζεται από δύο λεπτά στηρίγματα στην περιοχή των σιδηροδρομικών γραμμών.
  • Τα πλαϊνά τζάμια χρησιμοποιούνται για ασφάλεια, ως ανεμοφράκτης και επιτρέπουν καλή θέα στην πόλη.
  • Υπάρχει απευθείας πρόσβαση με σκαλοπάτια στο σταθμό Donnersbergerbrücke του S-Bahn.
  • Υπάρχουν 90 κυρίως καλυμμένες θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων στη βόρεια είσοδο και περίπου 100 επιπλέον καλυμμένες θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων στη νότια είσοδο.

Προσβασιμότητα:

  • Η ράμπα πρόσβασης από τα νότια για το Arnulfsteg με σκάλες και ανελκυστήρα βρίσκεται στη Philipp-Loewenfeld-Straße.
  • Στο βόρειο άκρο της γέφυρας, που βρίσκεται στην Erika-Mann-Straße, δημιουργήθηκε μια οβάλ καμπυλωτή ράμπα.

Οι κατασκευαστικές εργασίες στο Arnulfsteg ήταν θεαματικές

Το δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε την άδεια κατασκευής της Arnulfsteg στο Μόναχο τον Δεκέμβριο του 2017. Η υπερκατασκευή χαλύβδινων γεφυρών έπρεπε πρώτα να συγκολληθεί από μεμονωμένα μέρη σε πλαίσιο συναρμολόγησης στη βόρεια περιοχή πρόσβασης.

Τα τελειωμένα μέρη της γέφυρας στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε τμήματα πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές χρησιμοποιώντας μια πολύπλοκη διαδικασία σταδιακής τοποθέτησης.

Περισσότερα νέα γισ το κρατίδιο της Βαυαρίας ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.