Βαυαρία: Εμβολιασμός σε κοινωνικά μειονεκτούσες περιοχές

“Είναι καθήκον μας να υποστηρίζουμε τους πιο αδύναμους στην κοινωνία μας. Επομένως, πρέπει επίσης να προσεγγίσουμε τους άπορους και κοινωνικά μειονεκτούντες με εμβολιασμούς και να τους προστατεύσουμε από τον κορωνοϊό”, δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας Klaus Holetschek.

“Όπως είχε προγραμματιστεί, η Βαυαρία θα διαθέσει 6.000 δόσεις εμβολίου από την Johnson & Johnson για ειδικές εκστρατείες εμβολιασμού”. Ζητήθηκε από τα κέντρα εμβολιασμού να προετοιμάσουν εμβολιασμούς σε κοινωνικά μειονεκτούσες περιοχές. “Θέλουμε να προσφέρουμε ένα ευέλικτο φάσμα εμβολιασμών μέσω κινητών ομάδων και λεωφορείων εμβολιασμού”, εξήγησε.

Ο Holetschek ξεκίνησε τους εμβολιασμούς στο Άουγκσμπουργκ την Τετάρτη. “Οι δήμοι γνωρίζουν καλύτερα πού υπάρχει ανάγκη τοπικά, δηλαδή σε ποιες περιοχές της πόλης. Τα τοπικά κοινωνικά ιδρύματα, τα γραφεία πρόνοιας, τα συμβούλια ένταξης, οι ενώσεις και οι θρησκευτικές κοινότητες, μεταξύ άλλων, παρέχουν υποστήριξη”, εξήγησε.

Η Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Carolina Trautner, εξήγησε: “Με την προσφορά μη γραφειοκρατικού και εύκολα προσβάσιμου εμβολιασμού για τους πελάτες της Tafel Augsburg, εστιάζουμε ιδιαίτερα σε άτομα που, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης διαβίωσής τους, συχνά δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν τις τακτικές προσφορές εμβολιασμού και τεστ”.

Οι τράπεζες τροφίμων όχι μόνο παρέχουν τρόφιμα και δωρεές σε είδος για αυτούς τους ανθρώπους, αλλά υποστηρίζουν τις κινητές ομάδες εμβολιασμού. Η δήμαρχος του Augsburg, Eva Weber, ανακοίνωσε ότι μόλις αρθεί η προτεραιότητα στα κέντρα εμβολιασμού, η πόλη θα προσφέρει εμβολιασμούς από κινητές ομάδες σε μεμονωμένες συνοικίες.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.