Βαυαρία: Πρόγραμμα ενεργειακής βοήθειας ύψους δισεκατομμυρίων

Όποιος θερμαίνει το σπίτι του με πετρέλαιο ή πέλλετ πρέπει σήμερα να πληρώσει τεράστιο πρόσθετο κόστος, αλλά μέχρι τώρα έπρεπε να τα βγάλει πέρα χωρίς κρατική στήριξη. Αυτό πρόκειται τώρα να αλλάξει: Η Βαυαρία θέλει να καλύψει τα κενά με 1,5 δισ. ευρώ.

Τώρα είναι επίσημο: η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βαυαρίας θέλει να μετριάσει τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης το επόμενο έτος με το δικό της ταμείο δυσχερειών ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Αυτό αποφασίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια μονοήμερης συνεδρίασης για τον προϋπολογισμό στο Μόναχο.

Θα μπορούσαν να υπάρχουν ακόμη περισσότερα χρήματα για τη Βαυαρία

Μεταξύ άλλων, τα χρήματα αυτά πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων των οποίων η ύπαρξη απειλείται, καθώς και συλλόγων, φορέων περίθαλψης και κοινωνικών ιδρυμάτων.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Markus Söder (CSU) μετά την κλειστή συνεδρίαση, θα πρέπει να υποστηριχθούν και άλλοι πελάτες θέρμανσης – ρητά και οι χρήστες πετρελαίου ή πέλλετ.

Στόχος είναι να συμπληρωθούν τα ομοσπονδιακά προγράμματα ενίσχυσης και να καλυφθούν τα κενά.

Με αυτό το συνολικό ποσό, η κρατική κυβέρνηση υπερβαίνει για άλλη μια φορά τις προηγούμενες εξαγγελίες του Söder.

Πρόσφατα, είχε ανακοινώσει τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο ευρώ για το ταμείο, αλλά είχε ήδη προσθέσει ότι αυτό δεν χρειάζεται να είναι το “τέλος της γραμμής μας”.

Και τώρα είπε και πάλι ότι αν τα χρήματα δεν είναι αρκετά, υπάρχει ακόμη “περιθώριο ελιγμών” και, αν χρειαστεί, ο προϋπολογισμός μπορεί ακόμη να προσαρμοστεί.

“Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του”, δήλωσε ο Söder.

Εκτός από το πραγματικό ταμείο ενεργειακών δυσκολιών, η αναπτυξιακή τράπεζα LfA πρόκειται να προσφέρει εκτεταμένες εγγυήσεις σε εταιρείες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες – συνολικά έως 500 εκατομμύρια ευρώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης