Βαυαρία: Επιστροφή 738.000 δόσεων στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση

Λόγω της μειωμένης ζήτησης εμβολιασμού, η Βαυαρία επέστρεψε 738.350 δόσεις στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Μεταξύ αυτών είναι 685.100 δόσεις του φαρμάκου της Astrazeneca. Αυτό προκύπτει από μια επισκόπηση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας, η οποία τέθηκε στη διάθεση της Deutsche Presse-Agentur.

Επιπλέον, υπάρχουν 53.250 δόσεις από την Johnson & Johnson. Σε εθνικό επίπεδο, 15 από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια επέστρεψαν περίπου 2,7 εκατομμύρια δόσεις από τα κέντρα διανομής τους στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση – μόνο το Σάαρλαντ δεν ανέφερε αντίστοιχες δόσεις, σύμφωνα με την επισκόπηση.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει τώρα να δωρίσει γρήγορα τα εμβόλια σε άλλες πολιτείες με οξείες ανάγκες.

Σε ένα επόμενο βήμα, τα κρατίδια θα πρέπει επίσης να υποβάλουν έκθεση έως τις 20 Αυγούστου σχετικά με τις αχρείαστες δόσεις που έχουν ήδη μεταφερθεί από τα κέντρα διανομής στα περιφερειακά κέντρα εμβολιασμού – αρχικά και για τα σκευάσματα της Astrazeneca και της Johnson & Johnson.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να χορηγήσει τουλάχιστον 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε αναπτυσσόμενες χώρες και άλλα κράτη μέχρι το τέλος του έτους. Μια πρώτη δόση πρόκειται ήδη να διατεθεί σε πέντε χώρες μέσω της διεθνούς πρωτοβουλίας βοήθειας Covax.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.