Βαυαρία, επιστροφή στο σχολείο: Σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις

Από τη Δευτέρα επιστροφή στο σχολείο και πάλι μαθήματα πρόσωπο με πρόσωπο στη Βαυαρία, αλλά αρχικά μόνο για μαθητές δημοτικού και τελικές τάξεις.

Και μόνο όταν η επίπτωση των επτά ημερών είναι κάτω των 100. Μια νέα αρχή που σχετίζεται με πολλές ερωτήσεις.

Μετά από μήνες κατ’ οίκον εκπαίδευσης, ένα 40% των 1,7 εκατομμυρίων μαθητών της Βαυαρίας αναμένεται να επιστρέψει σε πρόσωπο με πρόσωπο διδασκαλία τη Δευτέρα.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Διευκρινίζουμε τις πιο σημαντικές ερωτήσεις και παρέχουμε απαντήσεις.

Ποιος μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο;

Από την 1η Φεβρουαρίου, οι περισσότερες από τις τελικές τάξεις επιστρέφουν στα σχολεία.

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου καθώς και οι τελευταίες βαθμίδες όλων των άλλων σχολείων γενικής εκπαίδευσης, όπως τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα γυμνάσια και τα επαγγελματικά σχολεία, ακολουθούν τη Δευτέρα.

Το ίδιο ισχύει για τα παιδιά και τους νέους που παρακολουθούν τα αντίστοιχα επίπεδα σε σχολεία με ειδικές ανάγκες.

Στα hotspot, ωστόσο, οι μαθητές πρέπει να συνεχίσουν να μαθαίνουν από το σπίτι. Αυτό ισχύει σε νομούς όπου υπάρχουν περισσότερες από 100 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών.

Η απόφαση για το αν μπορούν να ξεκινήσουν μαθήματα πρόσωπο με πρόσωπο λαμβάνεται από τα περιφερειακά γραφεία.

Ο βασικός κανόνας είναι: Όποιος είναι σοβαρά άρρωστος πρέπει να μείνει στο σπίτι. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, βήχα, διάρροια ή απώλεια γεύσης και μυρωδιάς.

Τι γίνεται με την επείγουσα περίθαλψη;

Υπάρχει επίσης επείγουσα περίθαλψη στα σχολεία, αλλά σε μια πολύ μικρή μορφή για λόγους έλλειψης προσωπικού.

Το Υπουργείο Πολιτισμού επομένως ζητά από όλους τους γονείς να ελέγχουν προσεκτικά εάν το παιδί τους χρειάζεται πραγματικά φροντίδα έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, οι αίθουσες διδασκαλίας και οι εκπαιδευτικοί θα χρειαστούν ξανά για πρόσωπο με πρόσωπο διδασκαλία από τη Δευτέρα.

Για λόγους προστασίας, η επείγουσα περίθαλψη δεν μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί υπό τις προηγούμενες συνθήκες, δήλωσε το Υπουργείο Παιδείας σε επιστολή προς τους γονείς.

Ποιοι κανόνες υγιεινής ισχύουν στο σχολείο;

Η προϋπόθεση είναι ότι οι μαθητές κάθονται σε απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρων στην τάξη. Όπου αυτό δεν είναι δυνατό, οι τάξεις χωρίζονται. Οι ομάδες στη συνέχεια έρχονται στην τάξη η μία μετά την άλλη.

Στο σχολείο: Τηρήστε αποστάσεις, πλένετε τα χέρια σας, αερίζετε τακτικά και φοράτε μάσκες.

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να χρησιμοποιούν τις λεγόμενες χειρουργικές μάσκες. Οι απλές υφασμάτινες μάσκες είναι αρκετές για τα παιδιά.

Τι ισχύει για τον εξαερισμό στην τάξη;

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, ο εξαερισμός έχει τεράστια σημασία. Κατ’ αρχήν, ο εξαερισμός πρέπει να πραγματοποιείται κάθε 20 λεπτά μέσω των πλήρως ανοιχτών παραθύρων για τουλάχιστον 5 λεπτά.

Οι φωτεινοί σηματοδότες CO2 στην τάξη βοηθούν στον καθορισμό της κατάλληλης ώρας για εξαερισμό.
Υπάρχουν επαρκή συστήματα φιλτραρίσματος αέρα;

Από το Οκτώβριο είναι διαθέσιμο από το Υπουργείο Πολιτισμού ένα χρηματικό ποσό ύψους 37 εκατομμυρίων ευρώ για αισθητήρες CO2 και συσκευές καθαρισμού αέρα.

Υπήρχαν δύο φάσεις χρηματοδότησης και γύροι αιτήσεων. Στον πρώτο γύρο αιτήσεων, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, περίπου το 65 τοις εκατό των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων είχαν υποβάλει αίτηση για χρηματοδότηση για κινητές συσκευές καθαρισμού αέρα μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Τα συστήματα φιλτραρίσματος αέρα εγκρίθηκαν για περίπου 4.700 σχολικές αίθουσες.

Τα σχολεία στη Βαυαρία έλαβαν σχεδόν 14 εκατομμύρια ευρώ για συστήματα φιλτραρίσματος αέρα στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης.

Υπάρχουν τα ίδια χρήματα για τα συστήματα φιλτραρίσματος αέρα στη δεύτερη φάση χρηματοδότησης. Υπάρχουν επί του παρόντος περαιτέρω εφαρμογές για συστήματα φιλτραρίσματος αέρα σε περίπου 6.000 σχολικές τάξεις, σύμφωνα με το αίτημα του Υπουργείου Πολιτισμού της Βαυαρίας.

Συνοπτικά, αυτό σημαίνει

Υπάρχουν περίπου 10.000 συστήματα φιλτραρίσματος αέρα στα σχολεία της Βαυαρίας ή τουλάχιστον αυτά έχουν εγκριθεί.

Με συνολικά περίπου 80.000 αίθουσες διδασκαλίας στη Βαυαρία, αυτό εξακολουθεί να μην είναι αρκετό, επικρίνει η Βαυαρική Ένωση Φιλολόγων.

Υπάρχουν ταχεία τεστ στα σχολεία;

Υπάρχουν ήδη γρήγορα τεστ σε μεμονωμένα σχολεία, αλλά αυτά εξακολουθούν να είναι μερικά πιλοτικά έργα.

Μεσοπρόθεσμα, δωρεάν γρήγορα τεστ κορωνοϊού θα προσφέρονται σε σχολεία, με τη μέθοδο Gurgel, Lollipop ή Salivette.

Δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα ξεκινήσουν οι ταχείες δοκιμές στα σχολεία. Το σχέδιο είναι ότι ενήλικες και νέοι ηλικίας 15 ετών και άνω μπορούν να κάνουν τεστ στα σχολεία.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Holetschek, τα πρώτα δομικά στοιχεία της βαυαρικής έννοιας δοκιμών είναι οι ήδη αποδεδειγμένες δοκιμές PCR.

Αυτές πραγματοποιήθηκαν εθελοντικά στα τοπικά εξεταστικά κέντρα ή μέσω κινητών μονάδων στα τοπικά εξεταστικά κέντρα, και για τους εκπαιδευτικούς επίσης μέσω των ιατρών.

Πότε θα διεξαχθούν ξανά διαγωνίσματα;

Οι σχολικές εργασίες και άλλα ανακοινωμένα διαγωνίσματα είναι και πάλι δυνατά. Ωστόσο, μόνο οι μαθητές που είναι στο σχολείο μπορούν να συμμετάσχουν.

Κατά παρέκκλιση, μπορεί να εμφανιστεί όλη η τάξη, εάν όλοι στην αίθουσα εξέτασης μπορούν να τηρήσουν απόσταση 1,5 μέτρων.

Ο Υπουργός Παιδείας της Βαυαρίας, Michael Piazolo, υπόσχεται τώρα μια φάση άφιξης χωρίς τεστ ή διαγωνίσματα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.