Βαυαρία: Έρχεται αύξηση μισθών σε οδηγούς λεωφορείων;

Τα δρομολόγια των λεωφορείων στην περιοχή του Μονάχου αραιώνουν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη οδηγών.

Τα συμπληρώματα, τα υψηλότερα κοινωνικά πρότυπα και η ευκολότερη εκπαίδευση έρχονται τώρα να αντισταθμίσουν αυτό το φαινόμενο.

Η κατάσταση με το προσωπικό των οδηγών λεωφορείων στην περιφέρεια χειροτερεύει. Αυτό οφείλεται επίσης στη συλλογική σύμβαση, η οποία είναι συχνά καλύτερη σε άλλες περιοχές.

Ενώ η περιφέρεια σχεδιάζει όλο και περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων για να κάνει τις δημόσιες συγκοινωνίες πιο ελκυστικές, υπάρχει ένα θεμελιώδες πρόβλημα με τις εταιρείες λεωφορείων: δεν μπορούν να βρουν σχεδόν καθόλου οδηγούς λεωφορείων.

Όταν οι νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας διαπραγματεύτηκαν στη Βαυαρία κατά την περίοδο Corona, υπήρχε ο φόβος ότι οι εταιρείες μεταφορών δεν θα μπορούσαν να αντέξουν να αυξήσουν πολύ τους μισθούς, οπότε συμφώνησαν σε μια αύξηση “μόνο” τριών τοις εκατό στα 14,40 ευρώ την ώρα.

Αλλά άλλες περιοχές πληρώνουν πολύ περισσότερα, γεγονός που επιδεινώνει περαιτέρω την έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων στη Βαυαρία.

Εξέταση των πλεονεκτημάτων πάνω από το δασμολόγιο

Κατόπιν αιτήματος των Πρασίνων και των Ελεύθερων Ψηφοφόρων, η διοίκηση της περιφέρειας αναζητά τώρα λύσεις για υψηλότερους μισθούς και επιδόματα.

Οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι απαιτούν επίσης καλύτερα κοινωνικά πρότυπα για τους οδηγούς. Θα πρέπει να υπάρχουν εγκαταστάσεις υγιεινής και κοινωνικοί χώροι στους τερματικούς σταθμούς και τις αποθήκες.

Η επιτροπή κινητικότητας αποφάσισε ομόφωνα ότι η διοίκηση της περιφέρειας θα πρέπει να συντάξει έκθεση και να εξετάσει κατά πόσον είναι δυνατόν να υπάρξουν παροχές άνω του μισθολογικού κλιμακίου.

Θα πρέπει επίσης να συνεχίσει την ανταλλαγή απόψεων με τα συνδικάτα και τις άλλες περιφέρειες που συνδέονται με την MVV, ώστε η προσέγγιση να είναι όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφη.

Το πρόβλημα επηρεάζει και τις επτά περιφέρειες του MVV και την πρωτεύουσα του κράτους.

Αραίωση των χρονοδιαγραμμάτων αντικατάστασης

Από τα μέσα του έτους, η έλλειψη οδηγών έχει γίνει σαφώς ορατή: στην περιοχή του Μονάχου και τα περίχωρα, τα δρομολόγια έχουν αραιωθεί, προκειμένου να αποφευχθούν οι βραχυπρόθεσμες ακυρώσεις.

Στις περιφέρειες Main-Spessart και Regensburg υπάρχουν ήδη προτάσεις για καλύτερους μισθούς, δήλωσε ο Otto Bußjäger (FW). Θεωρεί ότι πρέπει να συντονίζονται οι αμοιβές με άλλες περιφέρειες.”

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.