Βαυαρία: Χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια στα δωρεάν τεστ κορωνοϊού

“Είναι σημαντικό να μην υπάρχουν εμπόδια στο δρόμο των ανθρώπων που δικαιούνται δωρεάν τεστ. Επομένως, ο κανονισμός πρέπει να εφαρμοστεί όσο το δυνατόν λιγότερο γραφειοκρατικά”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Klaus Holetschek στο Μόναχο.

Ταυτόχρονα, ο Holetschek εξήρε το γεγονός ότι, αντίθετα με τα αρχικά σχέδια, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα συνεχίσει να καθιστά δυνατά τα δωρεάν τεστ για τους συγγενείς που φροντίζουν και τα άτομα με αναπηρία.

Είπε ότι είναι ευχάριστο το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποχώρησε στο αίτημα της Βαυαρίας. “Αυτό ανακουφίζει τους συγγενείς που τους φροντίζουν”.

Το νέο διάταγμα για τα τεστ κορωνοϊού, το οποίο περιορίζει σημαντικά τα δωρεάν τεστ, δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Ομοσπονδιακή Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Θα τεθεί σε ισχύ “την επομένη της δημοσίευσης”, δηλαδή την Πέμπτη. Εκπρόσωπος του υπουργείου είχε επίσης προηγουμένως επιβεβαιώσει ρητά την ημερομηνία έναρξης ισχύος, δηλαδή την 30ή Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων, λόγω του εξαιρετικά υψηλού κόστους, τα rapid τεστ θα είναι στο μέλλον δωρεάν διαθέσιμα μόνο για ορισμένες ομάδες κινδύνου και για άτομα που δεν μπορούν να εμβολιαστούν. Για τους υπόλοιπους, θα πρέπει να καταβάλεται επιπλέον το ποσό των τριών ευρώ.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.