Βαυαρία: Ο Holetschek κάνει ζοφερή πρόβλεψη για Pfingsten-Oktoberfest

Τι δήλωσε ο Υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Klaus Holetschek για τον εμβολιασμό και το Oktoberfest

Ο Υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Klaus Holetschek ήταν προσκεκλημένος στο πρόγραμμα του BR „Sonntags-Stammtisch“. Το κύριο θέμα ήταν ο εμβολιασμός. Ωστόσο, συζητήθηκε επίσης και το Oktoberfest του Μονάχου.

Ο υπουργός είπε στην εκπομπή ότι οι αναμενόμενες ποσότητες εμβολίων θα προχωρήσουν καλά τον Μάιο και ειδικά τον Ιούνιο.

Με τη συμμετοχή των εταιρικών ιατρών το αργότερο στις αρχές Ιουνίου, θα είναι πιθανό να μπορέσουμε να συνεχίσουμε χωρίς τα κέντρα εμβολιασμού.

Αυτά ήταν πρακτικά στην αρχή για τον εμβολιασμό ηλικιωμένων και ασθενών υψηλού κινδύνου.

Στα γενικά ιατρεία, ωστόσο, οι ανάγκες των ανθρώπων μπορούν τώρα να καλυφθούν πιο ευέλικτα και καλύτερα, σύμφωνα με τον Holetschek.

Ο Holetschek ήταν σκεπτικός σχετικά με το αν το βαυαρικό „turbo εμβολιασμού“ θα είναι αρκετό για να πάει κανείς διακοπές την Πεντηκοστή [σ.σ. των Καθολικών]. „Σίγουρα θα δούμε βήματα την Πεντηκοστή, αλλά δεν μπορώ να σας πω ποια“.

Ωστόσο, η εστίασή του αυτή τη στιγμή είναι σε ένα διαφορετικό θέμα: „Πρέπει σίγουρα να επιστρέψουμε τα δικαιώματα σε όσους έχουν εμβολιαστεί και αναρρώσει. Επειδή δεν πρόκειται για προνόμια, αλλά για θεμελιώδη δικαιώματα“.

Ένα θέμα που είναι επίσης επίκαιρο και δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από το πρόγραμμα ήταν το Oktoberfest.

„Δεν νομίζω ότι θα ζήσουμε αυτό το φεστιβάλ φέτος, όπως όλοι θα θέλαμε να είναι“. Ο Υπουργός Υγείας δεν πιστεύει ούτε σε εναλλακτικές εκδηλώσεις.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.