Βαυαρία: Η Caritas ζητά χαλάρωση μέτρων για τους οίκους ευγηρίας

Η Caritas που εδρεύει στο Μόναχο αναμένει από την κυβέρνηση της Βαυαρίας να χαλαρώσει τους κανονισμούς για τα γηροκομεία.

“Καλούμε την κυβέρνηση για άλλη μια φορά να άρει τις περιοριστικές απαιτήσεις για τους οίκους ευγηρίας και τα γηροκομεία και να δώσει στους ανθρώπους πίσω την απεριόριστη ελευθερία τους”, δήλωσε η Gabriele Stark-Angermeier από το Διοικητικό Συμβούλιο της Caritas.

“Γιατί οι επισκέπτες ή οι εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί δύο φορές να υποβάλλονται σε τεστ ή να φορούν μάσκα FFP2 όταν συναντούν κατοίκους που έχουν εμβολιαστεί δύο φορές;”

Το βαυαρικό υπουργικό συμβούλιο είχε προηγουμένως αποφασίσει ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως και έχουν αναρρώσει θα εξαιρούνται από πολλούς περιορισμούς από την Πέμπτη.

Στα γηροκομεία της Βαυαρίας, οι προηγούμενοι περιορισμοί για τους ηλικιωμένους θα πρέπει να συνεχίσουν να ισχύουν.

Στην Βαυαρία ισχύουν αυστηρές οδηγίες εδώ και αρκετούς μήνες, σύμφωνα με τις οποίες για παράδειγμα άτομα δεν επιτρέπεται πλέον να επισκέπτονται τους γονείς τους στα γηροκομεία χωρίς περιορισμούς.

Πολλοί ηλικιωμένοι αναφέρουν ότι υποφέρουν πολύ από τους περιορισμούς αυτούς.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.