Βαυαρία: Η εισαγγελία ανακρίνει το υπουργείο για αγορές μασκών

Η εισαγγελία του Μονάχου ανέκρινε το Υπουργείο Υγείας της Βαυαρίας σχετικά με την αγορά ακριβών προστατευτικών μασκών κατά του Covid από την ελβετική εταιρεία Emix τον Μάρτιο του 2020.

Εκπρόσωπος της ανακριτικής αρχής επιβεβαίωσε κατόπιν αιτήματος την Παρασκευή ότι το πρωί της Τετάρτης ο επικεφαλής της εισαγγελίας του Μονάχου Ι, Johann Kornprobst, και ένας άλλος εισαγγελέας από το τμήμα πολιτικού εγκλήματος επισκέφθηκαν το υπουργείο για να θέσουν τις ερωτήσεις τους.

Ο λόγος της επίσκεψης των εισαγγελέων ήταν η καταγγελία του μέλους του SPD του κρατικού κοινοβουλίου Florian von Brunn εναντίον αγνώστων κατά τη διάρκεια της αμφιλεγόμενης αγοράς ενός εκατομμυρίου προστατευτικών μασκών.

Τον Μάρτιο του 2020, η κρατική κυβέρνηση τις είχε αγοράσει σε πολύ υψηλή τιμή μονάδας ύψους 8,90 ευρώ, ακόμη και κατά την περίοδο της κρίσης της πανδημίας εκείνη την εποχή, και το δικαιολόγησε με την έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, ο von Brunn αμφισβήτησε επίσης την ποιότητα των μασκών.

Το Υπουργείο Υγείας αρχικά δεν ήθελε να σχολιάσει την επίσκεψη των ερευνητών λόγω των τρεχουσών διαδικασιών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η διαδικασία βασίζεται στο Τμήμα 266 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο αφορά στην υπεξαίρεση χρημάτων φορολογουμένων ως ποινικό αδίκημα.

Ο νόμος προβλέπει ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών ή πρόστιμο.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.