Βαυαρία: Το καθεστώς ανάρρωσης ανατράπηκε από δικαστήριο

Ο αμφιλεγόμενος κανονισμός για το καθεστώς ανάρρωσης ανατράπηκε εκ νέου από το δικαστήριο

Για άλλη μια φορά, ένα βαυαρικό δικαστήριο κήρυξε απαράδεκτη την αμφιλεγόμενη σύντμηση του καθεστώτος ανάρρωσης μετά από μόλυνση από κορωνοϊό:

Την Τρίτη, το διοικητικό δικαστήριο του Μονάχου έκανε δεκτές τρεις επείγουσες αιτήσεις πολιτών που είχαν καταθέσει προσφυγή κατά της σύντμησης του καθεστώτος ανάρρωσης από έξι σε τρεις μήνες. Ωστόσο, οι αποφάσεις ισχύουν μόνο για τους αιτούντες.

Οι δικαστές του Μονάχου έχουν θεμελιώδεις συνταγματικές αντιρρήσεις σχετικά με τη διαδικασία.

Η μεταφορά της απόφασης σχετικά με τη διάρκεια του καθεστώτος ανάρρωσης από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στο Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ουσιαστικότητας “λόγω της σημασίας της για την άσκηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων”, ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Η ομοσπονδιακή και η πολιτειακή κυβέρνηση αποφάσισαν έκτοτε ότι στο μέλλον το RKI δεν θα είναι πλέον υπεύθυνο για τον καθορισμό του χρονικού διαστήματος ισχύος ανάρρωσης.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.