Η Βαυαρία θα κλείσει στο τέλος του έτους τα κέντρα εμβολιασμού

Η απόφαση είχε ήδη προαναγγελθεί: η Βαυαρία θα κλείσει στο τέλος του έτους τα κέντρα εμβολιασμού που δημιουργήθηκαν μετά την κρίση της Corona.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Klaus Holetschek (CSU) μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Από την 1η Ιανουαρίου, τα ιατρεία και τα φαρμακεία θα αναλάβουν πλήρως τους εμβολιασμούς Corona.

“Ο εμβολιασμός θα γίνει μέρος της συνήθους περίθαλψης”, δήλωσε ο Holetschek. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή γι’ αυτό, είπε.

Αυτό έχει συζητηθεί με τον ιατρικό κλάδο, καθώς και με τις δημοτικές οργανώσεις, τόνισε ο υπουργός.

Ευχαριστίες σε όλους τους εμπλεκόμενους

Ο κ. Holetschek ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στα κέντρα εμβολιασμού – 14 εκατομμύρια εμβολιασμοί είχαν γίνει εκεί.

Η Ένωση Γενικών Ιατρών της Βαυαρίας και η Επαγγελματική Ένωση Παιδιάτρων και Εφήβων Ιατρών της Βαυαρίας είχαν ζητήσει πρόσφατα να μην χρηματοδοτούνται πλέον τα κέντρα εμβολιασμού από το κράτος.

Κατά τη γνώμη τους, οι υπηρεσίες που προσφέρονται από τους γενικούς ιατρούς είναι επαρκείς. Τα κέντρα εμβολιασμού ήταν μια παράλληλη δομή που επιδοτούνταν με φορολογικά χρήματα και έπρεπε να διαλυθούν.

Σε αντίθεση με την αρχή της πανδημίας, δεν είναι πλέον απαραίτητες- μια τόσο δαπανηρή διπλή δομή δεν δικαιολογείται πλέον.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.