Βαυαρία: Κλινική για παιδιά με μακροχρόνιες παρενέργειες λόγω Covid

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι όλο και περισσότερα παιδιά και έφηβοι πάσχουν από μακροχρόνιες παρενέργειες – ακόμη και αν η λοίμωξη με τον κορωνοϊό είναι συνήθως ήπια ή ακόμη και χωρίς συμπτώματα.

Η πρώτη ειδική κλινική εξωτερικών ασθενών της Βαυαρίας για παιδιά και εφήβους που πλήττονται από το λεγόμενο “Long Covid” κατασκευάζεται επί του παρόντος στο Μόναχο.

Το έργο των παιδικών κλινικών του Πολυτεχνείου του Μονάχου (TUM) και του Πανεπιστημίου LMU σηματοδοτεί την έναρξη μιας μακροχρόνιας συνεργασίας για παιδιά με σπάνιες ασθένειες, ανακοίνωσαν οι κλινικές τη Δευτέρα.

Συμπτώματα όπως χρόνια εξάντληση, πονοκέφαλοι, αναπνευστικές δυσκολίες, κυκλοφορικά προβλήματα, διαταραχές ύπνου και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής θα μπορούσαν να εμφανιστούν μήνες μετά τη μόλυνση με τον ιό.

Πιθανές μακροχρόνιες παρενέργειες είναι επίσης φλεγμονή της καρδιάς και στα αιμοφόρα αγγεία, καθώς και αυτοάνοσες ασθένειες που μπορούν να επηρεάσουν οποιοδήποτε όργανο.

Αυτό θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τα παιδιά σε μεμονωμένες περιπτώσεις, δήλωσε ο Christoph Klein, διευθυντής της παιδικής κλινικής στο Παιδικό Νοσοκομείο Haunersches Kinderspital και συντονιστής της ένωσης Munich Change. “Αυτό μας ανησυχεί. Είναι επομένως σημαντικό να κατανοήσουμε καλύτερα την κλινική εικόνα στα παιδιά”. Αρκετές δεκάδες παιδιά με οξεία νόσο Covid ή μακροχρόνιες επιπτώσεις έχουν υποβληθεί σε θεραπεία στο παιδικό νοσοκομείο μέχρι στιγμής.

Τα περιστατικά θα μπορούσαν ενδεχομένως να αυξηθούν, δήλωσε ο Johannes Huebner, επικεφαλής παιδιατρικών μολυσματικών ασθενειών στο Παιδικό Νοσοκομείο Haunersches Kinderspital.

“Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για δράση από τη μία πλευρά για τη δημιουργία κατάλληλης διεπιστημονικής περίθαλψης για τους πάσχοντες ασθενείς, από την άλλη πλευρά για τη μελέτη των διαφορετικών διαστάσεων αυτής της νέας νόσου”. Το Ίδρυμα Care-for-Rare υποστηρίζει την πρωτοβουλία.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.