Βαυαρία: Κύμα αγωγών λόγω ακυρωμένων πτήσεων

Περισσότερες από 9.000 αστικές αγωγές σχετίζονται με την εναέρια κυκλοφορία, όπως περιμένει το Επαρχιακό Δικαστήριο του Έρντινγκ μέχρι το τέλος του έτους.

Αυτό είναι λίγο περισσότερο από ό, τι πέρυσι, αν και υπάρχουν σημαντικά λιγότερες πτήσεις στο αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω του ιού.

50% περισσότερες αγωγές από πέρυσι

Η καμπύλη είχε ήδη στραφεί προς τα πάνω λόγω του ιού: 8.880 αστικές αγωγές εξετάστηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο του Έρντινγκ πέρυσι, δηλαδή 50 τοις εκατό περισσότερο από ό, τι το προηγούμενο έτος.

Αυτό οφείλεται κυρίως στις πύλες των επιβατών, οι οποίες έχουν εξειδικευτεί στην αποζημίωση για καθυστερήσεις πτήσεων και οι οποίες όλο και συχνότερα παραπέμπουν τους πληγέντες στο δικαστήριο.

Οι καθυστερήσεις δεν είναι πλέον το μεγάλο ζήτημα, αλλά οι ακυρώσεις πτήσεων: πολλοί επιβάτες υποβάλλουν τώρα αγωγές επειδή οι αεροπορικές εταιρείες συχνά διστάζουν να επιστρέψουν τα χρήματα για τα εισιτήρια.

Το δικαστήριο αναμένει 9.000 αγωγές μέχρι το τέλος του έτους

Συνολικά, πάνω από 9.000 αστικές αξιώσεις θα έχουν παραληφθεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο του Έρντινγκ μέχρι το τέλος του έτους. Δήλωσε εκπρόσωπος της Βαυαρικής Ραδιοτηλεόρασης.

Ακόμη και πριν από την κρίση του ιού, υπήρχαν πολύ λίγοι δικαστές και πολύ λίγος χώρος. Με την πανδημία, η κατάσταση έχει πλέον επιδεινωθεί.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.