Βαυαρία: Μια επισκόπηση των περίπλοκων κανονισμών του Söder

Ποια μέτρα ισχύουν για τις διακοπές της Πεντηκοστής; Τι επιτρέπεται και τι κανονισμοί ισχύουν στη Βαυαρία;

Πώς θα είναι οι διακοπές της Πεντηκοστής στη Βαυαρία;

Ο Söder ανακοίνωσε καλά νέα για δραστηριότητες αναψυχής, πολιτισμό και αθλητισμό. Προσοχή όμως: Η προϋπόθεση για τις συμμετέχουσες περιοχές είναι ένας σταθερός δείκτης κάτω του 100.

Τα ξενοδοχεία, οι ξενώνες και τα κάμπινγκ επιτρέπεται και πάλι να φιλοξενήσουν τουρίστες.

Ωστόσο, οι επισκέπτες πρέπει να υποβάλουν αρνητικά τεστ και να τα επαναλαμβάνουν περιοδικά, όσο ο δείκτης επίπτωσης δεν είναι σταθερά κάτω του 50.

Εξαιρέσεις ισχύουν για εκείνους που έχουν αναρρώσει, εκείνους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως και για παιδιά κάτω των έξι ετών.

Οι επιχειρήσεις διαμονής επιτρέπεται ακόμη να ανοίξουν και τους εσωτερικούς χώρους εστίασης μέχρι τις 10 μ.μ., αλλά μόνο για τους επισκέπτες τους, με αποστάσεις και αυστηρούς κανόνες υγιεινής.

Επιπλέον, επιτρέπονται εκδρομές με τουριστικά τρένα και λεωφορεία και επιτρέπεται η λειτουργία στους εξωτερικούς χώρους ιαματικών λουτρών.

Τα τελεφερίκ επιτρέπεται να λειτουργούν ξανά και η ναυτιλία ποταμών και λιμνών θα παρέχει λειτουργία για εκδρομές.

Έχουν ήδη ξεκινήσει τα πρώτα βήματα για θέατρα, αλλά κατά την Πεντηκοστή ξεκινά η υπαίθρια σεζόν: Με σταθερό δείκτη κάτω του 100, μπορούν να παιχτούν παραστάσεις με αυστηρές απαιτήσεις υγιεινής για έως και 250 θεατές.

Με σταθερό δείκτης κάτω του 50, ακόμη και χωρίς το υποχρεωτικό τεστ κορωνοϊού. Αυτό ισχύει τόσο για επαγγελματικά όσο και για ερασιτεχνικά σχήματα.

Τα ερασιτεχνικά σχήματα επιτρέπεται επίσης να κάνουν πρόβες ξανά.

Η κατάσταση είναι παρόμοια στον τομέα του αθλητισμού: Επιτρέπεται σε 250 θεατές να παρακολουθούν αθλητικά δρώμενα στο ύπαιθρο – με έναν σταθερό δείκτη επίπτωσης κάτω του 100 και τήρηση διεξαγωγής τεστ δοκιμών και κανόνων υγιεινής.

Οι πολίτες μπορούν επίσης να επισκεφθούν τα γυμναστήρια. Ισχύει η υποχρέωση χρήσης μάσκας FFP2 μέχρι τα όργανα, καθώς και – σε περιοχές με δείκτη άνω του 50 – υποχρεωτικό τεστ.

Για όσο ο δείκτης επίπτωσης είναι σταθερά κάτω από 100, επιτρέπεται επίσης το άνοιγμα σε εξωτερικές πισίνες.

Οι επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν μόνο κατόπιν κράτησης. Χρειάζονται επίσης αρνητικό τεστ, όσο ο δείκτης επίπτωσης δεν είναι σταθερά κάτω από 50.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.