Βαυαρία: Νέοι κανονισμοί για άτομα επαφής με κορωνοϊό (15.04.21)

Στη Βαυαρία, ισχύουν νέοι και εν μέρει αυστηρότεροι κανόνες για άτομα επαφής με κορωνοϊό από την Πέμπτη, 15 Απριλίου.

Η διαχείριση των ατόμων επαφής προσαρμόστηκε επειδή το ποσοστό μόλυνσης εξαπλώνεται γρήγορα και πάλι, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Klaus Holetschek σύμφωνα με την ανακοίνωση:

“Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία καθοριστική φάση της πανδημίας”. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Robert Koch Institut (RKI), δεν θα γίνεται πλέον διάκριση μεταξύ των ατόμων επαφής της 1ης και της 2ης κατηγορίας, θα υπάρχουν πλέον μόνο ” άτομα επαφής στενού κύκλου επαληθευμένων κρουσμάτων”.

Τα άτομα επαφής στενού κύκλου – όπως πριν στην κατηγορία 1 – θα πρέπει αμέσως να μπουν σε καραντίνα στο σπίτι για 14 ημέρες.

Ένα άτομο επαφής στενού κύκλου είναι κάποιος που έχει έρθει σε επαφή με ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα με Covid-19, όπου υπήρχε τουλάχιστον μία από τις τρεις καταστάσεις κινδύνου.

Αυτές είναι, για παράδειγμα, στενή επαφή κάτω των 1,5 μέτρων και περισσότερο από δέκα λεπτά χωρίς επαρκή προστασία – δηλαδή χωρίς σωστή χρήση μάσκας προσώπου ή μάσκας FFP2.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.