Βαυαρία: Νέος κανονισμός καραντίνας για μαθητές

Τώρα η αξιολόγηση από την τοπική υπηρεσία υγείας αποφάσισε εκ νέου, ως αποτέλεσμα για έναν νέο κανονισμό για μαθητές του Υπουργείου Υγείας στη Βαυαρία.

Σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού σε σχολείο, ολόκληρη η τάξη έπρεπε έως τώρα να μπει σε καραντίνα. .

Εάν ένας μαθητής έχει αποδειχθεί ότι έχει μολυνθεί με τον κορωνοϊό, ολόκληρη η σχολική τάξη ή η ομάδα μελέτης έπρεπε προηγουμένως να μπει σε καραντίνα.

Οι μαθητές μπορούσαν να βγουν από αυτήν την καραντίνα από την πέμπτη ημέρα, εάν ήταν σε θέση να προσκομίσουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ.

Αυτός ο κανονισμός απορρίφθηκε, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Βαυαρικού Υπουργείου Υγείας όταν ρωτήθηκε από το BR24.

Ένα νέο γενικό διάταγμα του υπουργείου ισχύει από τις 26 Φεβρουαρίου

„Εάν ένας μαθητής βγει θετικός στον SARS-CoV-2, η υποχρέωση καραντίνας των άλλων μαθητών αξιολογείται σύμφωνα με τους κανονισμούς για τα άτομα επαφής της κατηγορίας 1“, δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Βαυαρίας.

Αυτό σημαίνει

Το τοπικό τμήμα υγείας αποφασίζει εάν οι συμμαθητές πρέπει να ταξινομηθούν ως στενές επαφές με υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης.  Το Ινστιτούτο Robert Koch καθορίζει τα κριτήρια για αυτό.

Παίζει σημαντικό ρόλο πόσο καιρό ήταν το θετικό άτομο σε στενή επαφή με τα υπόλοιπα άτομα και ποια μέτρα υγιεινής και απόστασης τηρούνταν.

Καραντίνα 14 ημερών για στενές επαφές

Εάν ένας μαθητής έχει ταξινομηθεί ως στενή επαφή, αυτός ή αυτή – όπως οποιοσδήποτε άλλος για τον οποίο ισχύει αυτό – πρέπει να μπει σε καραντίνα αμέσως μετά την ειδοποίηση από το τμήμα υγείας.

Και εδώ, επίσης, υπάρχει μια καινοτομία: Τα στενά πρόσωπα επαφής πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Ένα αρνητικό αποτέλεσμα τεστ είναι επίσης απαραίτητο μετά από 14 ημέρες. Δεν είναι πλέον δυνατή η συντόμευση της καραντίνας σε δέκα ημέρες με προσκόμιση αρνητικού τεστ.

Για το σκοπό αυτό, το Υπουργείο Υγείας της Βαυαρίας βασίζεται σε σύσταση του Ινστιτούτου Robert Koch. Το οποίο έχει παρατηρήσει όλο και μεγαλύτερους χρόνους επώασης.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.