Η Βαυαρία ζητά νομικό πλαίσιο για πιθανό Covid-κύμα το φθινόπωρο

Ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Klaus Holetschek κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να φροντίσει για το νομικό πλαίσιο για ένα πιθανό νέο κύμα το φθινόπωρο. Το υπουργείο του διαβουλεύεται επί του παρόντος με εμπειρογνώμονες για τις απαραίτητες προετοιμασίες, δήλωσε την Κυριακή.

“Αλλά το καλύτερο σχέδιο πανδημίας δεν έχει μεγάλη χρησιμότητα αν δεν έχουμε εργαλεία από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να το εφαρμόσουμε με ουσιαστικό τρόπο”.

Συγκεκριμένα, ο Holetschek ζητά έναν επικαιροποιημένο νόμο για την προστασία από τις λοιμώξεις. Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, λήγει στις 23 Σεπτεμβρίου. Αυτό θα καταργούσε τη δυνατότητα επιβολής σχολικών τεστ, για παράδειγμα.

Ο Holetschek δήλωσε: “Εάν η κατάσταση κορυφωθεί ξανά, πρέπει να είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε τα παιδιά και τους νέους”. Ο νόμος για την προστασία από τις λοιμώξεις μπορεί να προσαρμοστεί και να επεκταθεί.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.