Βαυαρία: Ο πολιτισμός είναι σημαντικός για το σύστημα

Βαυαρία, πολιτισμός: Ο πρωθυπουργός Markus Söder επεκτείνει την υποστήριξη για τον πολιτιστικό τομέα και δείχνει αυτοκριτική.

“Πολιτική – Μου αρέσει”, έγραψε χθες στο Facebook η Sanne Kurz. Διότι στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός τώρα εφάρμοσε δύο κεντρικά αιτήματα των Πρασίνων.

Η κρατική κυβέρνηση – επιτέλους – επεκτείνει το πρόγραμμα βοήθειας για αυτοαπασχολούμενους έως 1.180 ευρώ ανά μήνα.

Επιπλέον, οι περιφέρειες πρέπει να ανοίξουν για πολιτιστικές χρήσεις, εάν το επιτρέπει ο καιρός.

Η CSU και οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι απέρριψαν πρόσφατα παρόμοιες προτάσεις από την αντιπολίτευση του κρατικού κοινοβουλίου.

Το τελευταίο πρόγραμμα βοήθειας για αυτοαπασχολούμενους έληξε στα τέλη Δεκεμβρίου, αν και ο Söder είχε υποσχεθεί “ενίσχυση μέχρι το τέλος της πανδημίας” σε προηγούμενη κυβερνητική δήλωση. Από τότε σιωπή – και κάποια αμηχανία.

Συγνώμη από τον πρωθυπουργό Söder

Ο πρωθυπουργός ζήτησε επίσης συγγνώμη από το κρατικό κοινοβούλιο σε όσους επλήγησαν, οι οποίοι ήθελαν να βγάλουν το δικό τους εισόδημα, αλλά επί του παρόντος δεν επιτρέπεται.

Στην αρχή της πανδημίας, οι πολιτικοί άφησαν την εντύπωση ότι ο πολιτισμός δεν ήταν σημαντικός για το σύστημα. “Λυπάμαι γι’ αυτό”, είπε ο Söder, “ήταν λάθος”.

Η Βαυαρία επέκτεινε το πρόγραμμα για τους αυτοαπασχολούμενους μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Η ενίσχυση θα καταβάλλεται ανεξάρτητα από τα ομοσπονδιακά προγράμματα.

Τελευταία πέρασαν μήνες πριν να μπορέσουν να υποβληθούν αιτήσεις, η διαδικασία θεωρείται περίπλοκη και δύσκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς φορολογικό σύμβουλο ή λογιστή, κάτι που δεν είναι φθηνό.

Προχθές το απόγευμα το Υπουργείο Τέχνης ανακοίνωσε βελτίωση του προγράμματος βοήθειας για όσους επλήγησαν, οι οποίοι δεν μπορούσαν να εργαστούν για οικογενειακούς λόγους, όπως η φροντίδα παιδιών και συγγενών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, αυτή η πρόταση προήλθε από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Παρακολούθησης.

Στην κοινοποίησή του, το υπουργείο επισήμανε για άλλη μια φορά ότι η αναδρομική ενίσχυση για τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2020 θα μπορούσε να αιτηθεί έως το τέλος Μαρτίου.

Από την έναρξη της δυνατότητας αυτής, έχουν ήδη υποβληθεί περίπου 4.200 αιτήσεις – περίπου 1.400 αιτήσεις ύψους 3,67 εκατομμύριων ευρώ έχουν ήδη εγκριθεί.

Ο Söder δεν διατύπωσε μια προοπτική ανοίγματος του κλάδου. Αυτό είναι κατανοητό ενόψει του τρέχοντος ποσοστού μόλυνσης. Αλλά είναι καιρός να αναπτύξουμε μια μεσοπρόθεσμη προοπτική.

Και εδώ, η αντιπολίτευση που αποτελείται από τους Πράσινους, το SPD και το FDP έχει ήδη καταρτίσει ένα βήμα προς βήμα σχέδιο. Το θα μπορούσε να υιοθετήσει η κρατική κυβέρνηση.

Πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις για αυτοαπασχολούμενους μπορούν να βρεθούν στη διεύθυνση.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη hotline στο 089/2185 1942 από Δευτέρα έως Παρασκευή μεταξύ 10 π.μ. και 3 μ.μ.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.