Βαυαρία: Ο Söder ανακοινώνει νέα χαλάρωση μέτρων (18.05.2021)

Στη μία ακριβώς ξεκίνησε η σημερινή συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού της Βαυαρίας, Markus Söder. Ο Söder δήλωσε ευχαριστημένος με την πτώση των κρουσμάτων.

Περίπου 28 περιοχές εξακολουθούν να είναι πάνω από τον δείκτη επίπτωσης της τάξεως του 100. Ωστόσο, ο Söder πιστεύει ότι η τάση θα συνεχίσει να είναι πτωτική, πράγμα που επιβεβαιώνει την ορθότητα της στρατηγικής των προσεκτικών ανοιγμάτων.

Στη Βαυαρία, η τουριστική σεζόν ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή. Οι εξωτερικές πισίνες, τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες επιτρέπεται να ανοίξουν από την Παρασκευή με δείκτη επίπτωσης κάτω του 100. Πολιτιστικές εκδηλώσεις με 250 συμμετέχοντες στο ύπαιθρο θα πρέπει επίσης να είναι δυνατές.

Επιπλέον, θα γίνεται διά ζώσης διδασκαλία στα σχολεία της Βαυαρίας μετά τις διακοπές του Πεντηκοστής με δείκτη επίπτωσης κάτω του 50. Τα κέντρα παιδικής φύλαξης θα ανοίξουν και πάλι.

Τέλος: Η έκθεση IAA πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Μόναχο το καλοκαίρι, ως πιλοτική εμπορική έκθεση, έτσι ώστε οι δραστηριότητες της εμπορικής έκθεσης να αρχίσουν κανονικά ξανά από το φθινόπωρο. Ο Söder θέλει να μιλήσει για άνοιγμα της εσωτερικής εστίασης πάλι στις 10 Ιουνίου.

Τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός

Ανακοινώθηκαν ευρύτερα ανοίγματα. Οι αθλητικές εκδηλώσεις μπορούν και πάλι να έχουν έως και 250 θεατές. Τα γυμναστήρια θα λειτουργούν στο μέλλον, με το σύνθημα “Click and fit”, και έτσι οι πελάτες μπορούν επίσης να τα επισκεφθούν ξανά υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Σχολεία και κέντρα φύλαξης παιδιών

Εάν ο δείκτης επίπτωσης είναι κάτω του 50, θα είναι και πάλι δυνατή η διά ζώσης διδασκαλία για όλους, με υποχρέωση τεστ και χρήσης μάσκας. Επιπλέον, θα υπάρχουν επιπλέον μαθήματα γεφύρωσης, ώστε οι μαθητές να μπορούν να καλύψουν τις ελλείψεις τους.

Τα κέντρα παιδικής φύλαξης θα επιτρέπεται να ανοίξουν εκ νέου, και θα πρέπει επίσης να πραγματοποιούνται τεστ εκεί, αλλά διαφορετικά από ό,τι στα σχολεία. Οι γονείς θα πρέπει να κάνουν τα τεστ στο σπίτι.

Οικονομία

Οι μεγάλες εμπορικές εκθέσεις θα είναι δυνατές και πάλι από τον Σεπτέμβριο. Μια πιλοτική έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο το καλοκαίρι – συγκεκριμένα η IAA.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.