Βαυαρία: Ο Söder χάνει την απόλυτη πλειοψηφία

Έκπληξη για το CSU του Söder : Στην τρέχουσα τάση του INSA της Βαυαρίας (1400 ερωτηθέντες), το CSU χάνει κατά 10% σε σύγκριση με την τελευταία έρευνα στα τέλη Ιανουαρίου και μειώθηκε από 46% σε 36%.

Οι Πράσινοι ανέβηκαν στο 24% (+6), οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι στο 9% (+1). Το FDP έφτασε στο 7% (+2), το AfD στο 9% (+2). Το SPD (9%) και η Αριστερά (3%) διατηρούν τις τιμές τους.

Ο τρέχων συνασπισμός Ελεύθεροι Ψηφοφόροι-CSU όπως έχει θα έχανε την πλειοψηφία του με 45%.

Το CSU θα μπορούσε να σχηματίσει συνασπισμό με τους Πράσινους. Αυτό θα τον ανέβαζε στο 60%.

Για άλλες επιλογές συνασπισμού, το CSU θα χρειαζόταν δύο εταίρους.

Και: Οι Πράσινοι, το SPD, οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι και το FDP θα μπορούσαν να σχηματίσουν έναν συνασπισμό ενάντια στην CSU υπό την ηγεσία των Πρασίνων.

Αυτό θα έφτανε σε κοινοβουλευτική πλειοψηφία 49%.

Ο προϊστάμενος του INSA Hermann Binkert δήλωσε: “Στη Βαυαρία, το CSU πέφτει κάτω από το αποτέλεσμα των κρατικών εκλογών. Μόνο ένας στους τρεις ψηφοφόρους ψηφίζει το κόμμα του πρωθυπουργού.

Η απόλυτη πλειοψηφία είναι άπιαστη για το CSU. Οι Πράσινοι κερδίζουν επίσης σημαντικά έδαφος στη Βαυαρία και πείθουν έναν στους τέσσερεις ψηφοφόρους”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.