Βαυαρία: Ο Söder δίνει προοπτική περαιτέρω χαλάρωσης για την εστίαση

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του CSU, ο αρχηγός του κόμματος και πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder υποσχέθηκε να δώσει δυνατότητες ανοίγματος σε υπαίθρια εστίαση, θέατρα και κινηματογράφους από την επόμενη εβδομάδα.

Η προϋπόθεση είναι ότι ο δείκτης επίπτωσης επτά ημερών είναι σταθερά κάτω από 100, και μόνο κατόπιν τεστ και ραντεβού.

Ωστόσο, ο Söder δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με το σχεδιασμό του κανονισμού.

Ανέφερε επίσης ότι τα καταλύματα διακοπών και τα ξενοδοχεία θα μπορούσαν να ανοίξουν κατά τη διάρκεια των διακοπών της Πεντηκοστής (των Καθολικών), με τεστ και κανονισμούς υγιεινής.

Αυτό θα εξισώσει τους κανονισμούς στη Βαυαρία με εκείνους σε ομοσπονδιακό επίπεδο: Οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις είχαν συμφωνήσει σε αυτό ως πιθανό περαιτέρω βήμα έναρξης στις αρχές Μαρτίου.

Και το διάταγμα της Βαυαρίας περιλαμβάνει ήδη τις δυνατότητες ανοίγματος – με την πρόσθετη απαίτηση η εξέλιξη του ποσοστού μόλυνσης να είναι “σταθερή ή φθίνουσα”.

Επειδή αυτό δεν συνέβη πριν από λίγες εβδομάδες, το υπουργικό συμβούλιο είχε θέσει σε αναμονή τέτοια νέα χαλάρωση μέτρων.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.