Βαυαρία: Ο Söder προειδοποιεί για το τέλος του lockdown στις 14.02

Βαυαρία Söder, Σέντερ, Ζέντερ

Βαυαρία: Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder μας προετοιμάζει για την παράταση του lockdown.

Λίγο πριν τη συνεδρίαση του κόμματος τη Δευτέρα, δήλωσε: “Η επόμενη πρωθυπουργική διάσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου.

Όποιος αναμένει ότι τα μεγάλα ανοίγματα μπορούν στη συνέχεια να πραγματοποιηθούν σε ευρύτερη μορφή – από την άποψή μου δεν θα ήταν επί του παρόντος υπεύθυνο”.

“Όποιος ανοίγει με συχνότητα 90 θα επιστρέψει στο 150 μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η μετάλλαξη ίσως είναι ακόμη πιο γρήγορη”.

Τα σχολεία έχουν προτεραιότητα με το άνοιγμα, εξήγησε ο Söder, “αλλά και με υψηλά προληπτικά μέτρα, υπό την έννοια τεστ” .

Ανακοίνωσε: “Θα είναι μεγαλύτερο και ευρύτερο όταν θα έρθει η ώρα. Η ώρα θα έρθει όταν τα κρούσματα θα είναι χαμηλά”. Υπενθύμισε το άνοιγμα των καταστημάτων και των εστιατορίων την άνοιξη “όταν ο δείκτης επίπτωσης σε εθνικό επίπεδο ήταν κάτω από 10. Είμαστε ακόμα πολύ μακριά από αυτό”.

Η συχνότητα των 50 είναι επίσης ένας “καλός προσανατολισμός, αλλά όχι αυτόματα ο αριθμός από τον οποίο μπορείτε να κάνετε τα πάντα ξανά όπως πριν.”

Όσοι ανοίγουν στο 50, θα έχουν το πρόβλημα ότι θα επιστρέψουν σε υψηλότερους αριθμούς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο στόχος του στις διαπραγματεύσεις με τους πρωθυπουργούς είναι: “Οι ίδιοι, δίκαιοι και κατανοητοί κανόνες για όλους.

Δε θα πρέπει όλοι τώρα να περιμένουν την 14η Φεβρουαρίου. Και στη συνέχεια να κάνουν το αντίθετο ξανά δέκα ημέρες αργότερα”.

Στη Διάσκεψη των Πρωθυπουργών, οι αρχηγοί των κυβερνήσεων των ομοσπονδιακών κρατιδίων συζητούν σχετικά με τους κανόνες του lockdown για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας. Τον Ιανουάριο είχαν συμφωνήσει να κλείσουν καταστήματα και σχολεία έως τις 14 Φεβρουαρίου.

Λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής σχετικά με τον εμβολιασμό, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα το απόγευμα υπό την ηγεσία της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε: “Δεν θα πρέπει να αναλύσουμε κάθε λάθος τώρα. Πιθανότατα παραγγείλαμε πολύ αργά και παραγγείλαμε λιγότερο εμβόλιο από άλλους”.
“Τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι”.

Απαίτησε: “Πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλες οι δυνατότητες”. Κατά την έγκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα πρέπει να ελεγχθεί εάν άλλα εμβόλια που δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση έγκρισης μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info