Βαυαρία: Ο Söder προτείνει νέα διανομή του εμβολίου Astrazeneca

Το αφεντικό της CSU, Markus Söder, ανησυχεί για τον σκεπτικισμό ενάντια στο εμβόλιο Astrazeneca στη Βαυαρία.

Εάν μείνουν πολλές ακόμη δόσεις εμβολίου, “η προτεραιότητα θα πρέπει να επανεξεταστεί ” και οι δόσεις εμβολίου πιθανόν να μεταφερθούν στα ιατρεία, δήλωσε στο BR.

Λαμβάνοντας υπόψη τις επιφυλάξεις σε τμήματα του πληθυσμού κατά του εμβολίου της βρετανικής-σουηδικής ομάδας Astrazeneca, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder βλέπει την ανάγκη για δράση.

Στον αγώνα κατά της πανδημίας, δεν είναι μόνο απαραίτητο να εξεταστεί πώς μπορεί να ληφθεί περισσότερο εμβόλιο, δήλωσε ο Söder στο BR.

Πρέπει επίσης να αποσαφηνιστεί “πώς θα καταφέρουμε να εμβολιάσουμε το εμβόλιο που υπάρχει”.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch, την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν περίπου 239.000 εμβολιασμοί από τον κατασκευαστή Astrazeneca.

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, ωστόσο, περισσότερες από 1,4 εκατομμύρια τέτοιες δόσεις έχουν ήδη χορηγηθεί στα 16 ομοσπονδιακά κρατίδια.

Söder: Πιθανώς να παραδοθεί το εμβόλιο σε ιατρεία

Η απροθυμία για το εμβόλιο Astrazeneca τον ανησυχεί ιδιαίτερα, τόνισε ο πολιτικός. “Γι’ αυτό πρέπει να σκεφτούμε καλά τι θα το κάνουμε”.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σωστό ότι οι εκπαιδευτικοί και οι παιδαγωγοί θα έχουν πλέον υψηλότερη προτεραιότητα στον εμβολιασμό.

Η κρατική κυβέρνηση θέλει επίσης να υποστηρίξει τα hotspot στη Βαυαρία με το εμβόλιο Astrazeneca, “ώστε να εμβολιαστούν περισσότεροι”.

“Αν όμως εξακολουθεί να ισχύει ότι χιλιάδες, ίσως ακόμη και εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις εμβολίου δεν εμβολιάζονται, τότε η προτεραιότητα πρέπει να επανεξεταστεί πλήρως, ειδικά για το εμβόλιο Astrazeneca”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Οι δόσεις εμβολιασμού θα μπορούσαν να διατεθούν ακόμη και στα ιατρεία, ώστε να διασφαλιστεί ο γρήγορος εμβολιασμός. Επειδή όλοι όσοι εμβολιάζονται – ανεξαρτήτων ηλικίας – αποκτούν περισσότερη ελευθερία, υποστήριξε ο Söder.

Ο Steinmeier συνιστά εμπιστοσύνη στα εγκεκριμένα εμβόλια

Εν τω μεταξύ, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier κάλεσε τους ανθρώπους να αποδεχθούν την προσφορά εμβολιασμού – ανεξάρτητα από το εν λόγω εμβόλιο.

Επομένως, “έχει λίγη κατανόηση για την απροθυμία να χρησιμοποιείται το ένα ή το άλλο εμβόλιο” Αυτό είναι “πρόβλημα πολυτέλειας” – ειδικά για ανθρώπους “που περιμένουν ακόμη την πρώτη δόση”. “Όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια αξίζουν την εμπιστοσύνη μας”, τόνισε ο Steinmeier.

Ο Bouffier καθιστά την ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπεύθυνη

Ο πρωθυπουργός της Έσσης Volker Bouffier (CDU) προσάπτει ευθύνες στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τη Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) για τη χαμηλότερη αποδοχή του εμβολίου Astrazeneca από τον πληθυσμό.

Λυπάται που η επικοινωνία, ειδικά μεταξύ των αρμόδιων ομοσπονδιακών αρχών, σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν πολύ σύντομη, δήλωσε ο πολιτικός του CDU.

Θα έπρεπε να ειπωθεί από την αρχή τι λένε οι ειδικοί: “Το εμβόλιο παρέχει πολύ καλή προστασία”.

Αντ’ αυτού, η απόφαση της Stiko να εγκρίνει αρχικά μόνο το εμβόλιο για άτομα κάτω των 65 ετών λόγω έλλειψης δεδομένων για τους ηλικιωμένους κατανοήθηκε από πολλούς πολίτες ότι σημαίνει ότι δεν λειτουργεί σωστά. “Η έκκλησή μου: Όπου δυνατόν, εμβολιαστείτε!”

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.